RallyNieuws
Allard Kalff & Radboud van Hoek - ELE Rally 2023
Allard Kalff & Radboud van Hoek - ELE Rally 2023

personeel@elerally.nl

Afgelopen donderdag werd de ELE Rally aan pers en sponsoren gepresenteerd. In deze presentatie deed voorzitter van de Stichting ELE Rally een oproep aan iedereen om zich vooral als vrijwilliger aan te melden via personeel@elerally.nl. . De organisatie staat namelijk op het punt om de klassementsproef St. Oedenrode te gaan schrappen. Dit omdat men deze proef niet ‘gedekt’ krijgt met vrijwilligers. Deze proef geldt doorgaans als de scherprechter van de wedstrijd en het schrappen van deze proef is een groot gemis. Radboud van Hoek doet dan ook een enorm groot beroep op iedereen die kan om te komen assisteren.

Gastsprekers

De presentatie van deze wedstrijd was in handen van coureur Allard Kalff. Hij introduceerde diverse sprekers, zoals Overste Wim van Rennes en statenlid in de Provinciale Staten Tom Meylink. Wim van Rennes heeft het belang van de samenwerking tussen de diverse race- en/of rallyteams en Strijpse Kampen. Zo kunnen de teams beschikken over prima faciliteiten, terwijl Defensie kan beschikken over de opgedane kennis. Tom Meylink daarentegen legde het belang voor de regio uit en nuanceerde de verhoudingen in de CO2 discussie. Een eredivisie voetbalwedstrijd is volgens hem vervuilender. Dit vanwege het hoge aantal bezoekers dat met auto of bus komt en de aantallen wedstrijden per weekend. Dit afgezet tegen de paar rallywedstrijden per jaar.

Retro Rally

Aan het woord ook Jan Harmsen van Euregio Autosport. Hij lichtte de ELE Retro Rally toe. In deze wedstrijd staan een 15-tal deelnemers aan de start. Deze wedstrijd is gestoeld op regelmatigheid, doch niet te verwarren met een regelmatigheidswedstrijd. In deze wedstrijd zullen auto’s als DAF, Autobianchi, Ford Volvo of Porsche hun opwachting maken.

Flinstone

In de reguliere rally zal Ronald van Loon zijn opwachting maken in een Hyundai i20 R5. Hilariteit alom toen hij liet weten dat de auto een motor had en hij aan het trainen was voor een ‘Flinstone’ auto. Daarna waren diverse rijders aan de beurt om verwachtingen over deze wedstrijd te uiten.

In de ELE Historic Rally zijn een aantal bijzondere auto’s te bewonderen. Zo zal Dakar-rijder Maurik van den Heuvel een Ferrari 308 GTB in gaan zetten. Daarnaast staan meerdere Lancia’s HF Integrale ingeschreven, net als een Ford RS Cosworth en een Audi Quatrro.

Wedstrijd

De wedstrijd kent 15 klassementsproeven. De eerste zal op vrijdagavond om 19:43u van start gaan. Rond middernacht wordt de eerste deelnemer, na vier klassementsproeven, in het Parc Fermé terugverwacht. Op zaterdagochtend om 11:05u vertrekt de eerste deelnemer op de vijfde klassementsproef na de service van ongeveer een uur. Om 22:32u wordt dan de eerste deelnemer op het finishpodium in Son verwacht.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com