RallyNieuws
Arjan Webbink & Roderick Bouwer - Peugeot 206 - Rallye Sulingen 2022
Arjan Webbink & Roderick Bouwer - Peugeot 206 - Rallye Sulingen 2022

Peugeot 206 Rally Cup grootste cup in Hellendoornrally

Komende vrijdag gaat in en rond Hellendoorn de Eurol Hellendoorn Rally van start. Op de traditionele vrijdagavond en zaterdag overdag, wordt over bijna 170 kilometer klassementsproef hard gestreden voor de overwinning. Niet alleen in het algemeen klassement zal de strijd spannend zijn met de komst van de Fransman Stephane Lefebvre, ook in de Peugeot 206 Rally Cup staan de rijders op ‘scherp’. In het komend weekend kan het kampioenschap 2022 al beslist worden. Op de voorlopige startlijst staan 13 cup auto’s vermeld.

Kanshebbers

Slaagt Rudy Schenkeveld (Alphen aan den Rijn) er in om debutant Arjan Webbink  te verslaan? De eerste twee wedstrijden werden gewonnen door de 52-jarige ondernemer uit Vriezenveen, die laat zien over veel snelheid te beschikken. Terwijl het buitenlandse avontuur (Rallye Mittelrhein) weer werd gewonnen door de broertjes Schenkeveld. Dylan Teiwes uit Barneveld zit echter op het vinketouw en kon wel eens voor een verrassing gaan zorgen. Maar bij de opmaak van de eindstand kon zijn beslissing om niet te starten in Duitsland wel eens een dure zijn. Hiermee heeft hij zijn schrapresultaat al te pakken. Ook Niels Roozeboom en Peter van Teunenbroek maken nog kans, maar daarvoor zullen zij in Hellendoorn meer snelheid moeten laten zien. Lokale rijder Joery van Schoot heeft weliswaar terreinvoordeel. Zijn grootste kracht is dat hij altijd finisht en daarmee kostbare punten sprokkelt.

Nieuwe deelnemers

Opnieuw staat er een nieuwe equipe aan de start in Hellendoorn Rally. Henk Westerbeek komt samen aan de start met navigator Jessica Bommezijn in de Peugeot 206 Rally Cup. De ervaring van Henk zou moeten leiden tot veel snelheid, maar het zal vooral wennen worden aan de auto en uiteraard ook aan elkaar. Veel succes en plezier alvast!

Startvolgorde in Hellendoorn

Daar waar andere organisaties de kampioenschapsstand van de cup aan hebben gehouden, hanteert de organisatie van de Hellendoorn Rally een andere methode. Deze methode is gestoeld op de prestaties van de individuele rijders. Daardoor is de startvolgorde geen afspiegeling van de kampioenschapsstand, zoals dat bij vorige wedstrijden wel is geweest.

De organisatie van de Peugeot 206 Rally Cup betreurt deze methode en had liever gezien dat de organisatie de stand van het kampioenschap had gehanteerd. Mede ook omdat de gekozen methode niet helemaal waterdicht is.

Demo auto op serviceterrein

Voor diegenen die zelf interesse hebben om te starten in de Peugeot 206 Rally Cup zal een kant en klare Peugeot 206 in rallytrim het gehele weekend op de service bij het Avonturenpark aanwezig zijn.

Voor meer informatie over de Peugeot 206 Rally Cup kijk je op www.206rallycup.com of op onze Facebookpagina.

bron: Peugeot 206 rally Cup

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com