RallyNieuws
Arjan Webbink & Jeroen Scheppink - Peugeot 206 - Vechtdalrally 2022
Arjan Webbink & Jeroen Scheppink - Peugeot 206 - Vechtdalrally 2022

Peugeot 206 Rally Cup komend weekend naar Rallye ADAC Mittelrhein (D)

Komende vrijdag gaat in en rond Wittlich (in de buurt van Trier) voor het eerst de Rallye Mittelrhein van start. Voor een deel maakt deze, voor het Duits Rallykampioenschap meetellende wedstrijd, gebruik van de voormalige klassementsproeven van de WK-Rally Duitsland. Vooral de proeven tussen de wijnranken zullen warme herinneringen oproepen bij veel rallyliefhebbers.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Peugeot 206 Rally Cup wordt deelgenomen aan een buitenlandse wedstrijd, waarbij de lat gelijk hoog wordt gelegd. Verdeeld over twee wedstrijddagen moeten de deelnemers ruim 140 kilometer klassementsproef afleggen. Op uitnodiging van de organisatie uit Duitsland start de Peugeot 206 Rally Cup aan deze uitdagende wedstrijd.

Kanshebbers

Slaagt Rudy Schenkeveld (Alphen aan den Rijn) er nu wel in om debutant Arjan Webbink  te verslaan? De eerste twee wedstrijden werden gewonnen door de 52-jarige ondernemer uit Vriezenveen die laat zien over veel snelheid te beschikken. Wie voor een verrassing zou kunnen zorgen is Peter van Teunenbroek die veel buitenland ervaring heeft en er op gebrand zal zijn om voor een verrassing te zorgen. Samen met navigator Vincent Muller hoopt hij in ieder geval de pech uit de afgelopen wedstrijden achter zich te laten. Ook aan de start verschijnen de broers Niels en Chris Roozeboom met hun Peugeot 206 en zullen er alles aan doen om hun schrapresultaat ui de Drenthe Rally weg te poetsen. Tot slot verschijnt Jörgen Sprong ook aan de start. Met gelegenheidsnavigator Mike van den Brink, die ook de service levert, gaan ze proberen de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Andere Nederlandse rijders

Opvallende andere namen staan ook aan de start. Mark van Eldik (startnummer 13) en Edwin Schilt (startnummer 14) reden al eerder op de wk-proeven en willen opnieuw mooie kilometers maken. Iets verder op de startlijst vinden we Mattijs Elsinga. De oud-cupdeelnemer, die in 2018 dankzij de inspanningen van andere cuprijders over een vrijwel complete Peugeot 206 rallyauto kon beschikken, gaat van start met nummer 34. Tot slot vinden we Ernst Kranenburg (65) en Martin Menzing (66) die vlak voor de deelnemers uit  de Peugeot 206 Rally Cup  van start gaan. Leuk detail in deze wedstrijd is dat Aart Ploeg de keuring van de Nederlandse Peugeot 206 Rally Cup auto’s toegewezen gekregen heeft.

Wedstrijdgegevens

Aantal klassementsproeven12
Totale afstand rally402,9 km
Kilometers op snelheid144,2 km
Ondergrond100% asfalt
Aantal deelnemers rally72 (Rallye 70: 28 deelnemers)
Start vrijdag 1 juli17.09 uur
Aantal klassementsproeven vrijdag4
Start zaterdag 2 juli8:28u
Aantal klassementsproeven zaterdag8
Finish zaterdag 2 juli18.30 uur in Wittlich (D)

Voor meer informatie over de Peugeot 206 Rally Cup kijk je op www.206rallycup.com of op onze Facebookpagina.

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com