RallyNieuws
Geert ter Harmsel & Jan Kamphuis - Peugeot 206 - Twente Rally 2018
Geert ter Harmsel & Jan Kamphuis - Peugeot 206 - Twente Rally 2018

Peugeot 206 Rally Cup met 13 teams naar Vechtdalrally

Zaterdag 17 juni start de Peugeot 206 Rally Cup haar kampioenschap in en rond Hardenberg tijdens de Prima-Acon Vechtdalrally. En ook in het zesde seizoen dat de merkklasse bestaat geniet de cup veel aandacht van nieuwe teams. De succesformule blijft de laagdrempelige instap in combinatie met goede sfeer en competitie.

Kalender 2023

Door het wegvallen van de Visual Art Rally begin april is er een vervangende wedstrijd vastgesteld in de vorm van de Eurol Hellendoornrally in de maand september. In 2023 staan in totaal vier wedstrijden op de kalender, waarbij alle resultaten meetellen. Het wordt daardoor nog belangrijker om alle wedstrijden te finishen.

17 juniPrima-Acon Vechtdal RallyHardenberg
8 juliGTC RallyAchtmaal
16 en 17 septemberEurol Hellendoorn RallyHellendoorn
21 en 22 oktoberRocar-Tech Twente RallyHengelo

Techniek

Op het technische vlak zijn er geen wijzigingen aan de Peugeot 206 1.6 16V. Maximaal 131 pk en 170 Nm mag de motor leveren, de standaard versnellingsbak kent een kortere eindoverbrenging en bandenleverancier Toyo Tires levert ook in 2023 prima banden tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Deelnemers

Veel nieuwe teams, waardoor lastig in te schatten in hoeverre zij direct kans maken op een overwinning of zelfs het kampioenschap. De terugkeer van tweevoudig cupkampioen Geert ter Harmsel, samen met Alex Eisenberg, maakt hem misschien wel meteen een kanshebber. De Subaru Impreza is verkocht en Geert wilde terug naar de Peugeot 206 Rally Cup om vooral het competitiegevoel terug te vinden. Dylan Teiwes zal dit seizoen alles op alles willen zetten om zijn tweede plaats uit 2022 te verbeteren, maar zal dan wel bij alle wedstrijden aan de start moeten verschijnen om kans te maken.

De jongste rijder is de 19-jarige Fabian Kamermans, terwijl Henk Westerbeek met zijn 63 jaar weliswaar al wat ouder is, maar vorig jaar liet hij zien dat hij binnen de subtop van de cup moeiteloos mee kan. Al met al een groot gezelschap aan rijders en navigators, die hopelijk allen probleemloos kunnen rijden komende zaterdag.

Wil je meer weten over de leukste en grootste en meest betaalbare rallycup van Nederland ? Kijk dan op www.206rallycup.com of onze Facebookpagina.

Bron: Peugeot 206 Rally Cup

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com