RallyNieuws
Arjan Webbink & Roderick Bouwer - Peugeot 206 - JACK's International Drenthe Rally 2022
Arjan Webbink & Roderick Bouwer - Peugeot 206 - JACK's International Drenthe Rally 2022

Peugeot 206 Rally Cup met veel deelnemers naar ELE Rally

Op zaterdag 21 mei zullen tenminste 12 teams uit de grootste rallycup van Nederland aan de start staan van de ELE Rally. De Peugeot 206 Rally Cup biedt competitie van het hoogste niveau door de vrijwel identieke uitvoeringen van de verschillende deelnemende auto’s. Motor, versnellingsbak en banden zijn gelijk en zorgen daarmee voor gelijkwaardigheid. De Peugeots 206 hebben alle de beschikking over een 1600 cc 16-kleps motor die maximaal 131 pk mag leveren. De versnellingsbak is geheel standaard en enkel voorzien van een kortere eindoverbrenging. Toyo Tires is al sinds 2017 cupleverancier en ondersteunt de cup met bijzonder aantrekkelijk geprijsde banden. De rijders hebben tegenwoordig de keuze uit twee type banden welke naar keuze mogen worden gebruikt. Het succes van deze rallycup is vooral te verklaren doordat de kosten relatief laag zijn en de gezellige sfeer. Voor een bedrag van 5000-6000 Euro kan zelf een rallyauto gebouwd worden en dat is inclusief de aanschaf van een straatauto die overal goed te vinden is.

Kanshebbers

Na de verrassende overwinning van debutant Arjan Webbink in de Jack’s International Drenthe Rally in maart van dit jaar zal Rudy Schenkeveld, samen met zijn broer Joost, een tandje bij willen zetten om een overwinning te halen in en rond Eindhoven. Maar ook Calvin Teiwes liet in Assen zien mee te kunnen voor de winst. Helaas liet de auto hem daar in de steek, waardoor een topklassering verloren ging. Zijn broer Dylan wist wel te finishen in Assen en hij zal samen met zijn vader Johan in de ELE Rally weer proberen hoog te scoren. Misschien kunnen Peter van Teunenbroek of Jörgen Sprong voor een verrassing zorgen. Joery van Schoot zal ongetwijfeld proberen kostbare punten te scoren en wordt elke wedstrijd sneller. Niels Roozeboom heeft de eerste wedstrijd in Assen overgeslagen, maar zijn snelheid in 2021 was bijzonder hoog. Pascal Paanakker liet eveneens verstek gaan in Assen, zijn navigator Wes van Dijk nam het stuur over maar wist echter niet de finish te halen en viel met behoorlijke schade uit. Paul van der Spek start met een nieuwe 206 na zijn onfortuinlijke crash vorig jaar tijdens de GTC-Rally.

Debutanten

In de ELE Rally debuteren twee nieuwe teams in de Peugeot 206 Rally Cup. Stefan Brouwer met navigator Bram Kelder gaan hun eerste wedstrijd rijden. Daarnaast debuteren Bart van Harselaar en Jeroen Engels in de rallycup, maar zij hebben al wel wat ervaring opgedaan in het verleden met een niet al te betrouwbare historische Toyota en hopen op veel betrouwbare kilometers in hun Peugeot 206.

Kalender 2022

Het kampioenschap voor de Peugeot 206 Rally Cup bestaat in 2022 uit 5 wedstrijden.

11-12/3Jack’s International Drenthe Rally
21/5ELE Rally
1/7Rallye Mittelrhein (D)
15-16/10Twente Rally
10/12Achterhoek Rally

Heb je ook interesse gekregen in de leukste rallycup van Nederland? Kom dan ook eens een kijkje nemen op de rallyservice waar alle teams je graag te woord staan.

Meer informatie over de Peugeot 206 Rally Cup vind je op www.206rallycup.com of onze Facebookpagina.

bron: Peugeot 206 Rally Cup

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com