RallyNieuws
Renault Clio Rally5 - PTR - 2021
Renault Clio Rally5 - PTR - 2021

Pieter Tsjoen zet met PTR in op Renault Clio Trophy België

Pieter Tsjoen, de achtvoudig Belgisch rallykampioen, zet in op de nieuwe Renault Clio Trophy België. Dit doet hij door binnen zijn team PTR een aantal Clio’s in Rally5 uitvoering in te gaan zetten. Twee wagens heeft het team inmiddels aangekocht en het ligt in de bedoeling totaal een zestal auto’s in te gaan zetten.

Rally5

In december maakt Renault Sport bekend dat het binnen het Belgian Rally Championship de Renault Clio Trophy België gaat opzetten. Dit initiatief wordt gesteund door Renault België Luxemburg, Renault Sport Racing en haar partners Castrol en Michelin. Deze nieuwe Trophy zal over vijf ronden van het Belgisch kampioenschap worden verreden. Hierbij zal gebruik gemaakt worden van de Rally5 editie van de Renault Clio.

Volgens Pieter is de auto, met een aanschafprijs van zo’n € 43.000, erg betaalbaar en zijn de runningkosten erg laag. Zo hoeft de 180 pk sterke motor met een inhoud van 1.3 liter pas na 10.000 kilometers te worden gereviseerd. Dit kilometrage is pas na vijf seizoenen bereikt. De sequentiële versnellingsbak kent vijf versnellingen en moet twee seizoenen meegaan. Volgens Tsjoen is het een ideale opstapklasse en heeft hij zich daarom al langere tijd ingespannen om deze Trophy op te kunnen zetten. Voor veel beginnende rijders is de stap naar een Rally4 auto te groot en is de Renault Clio Rally5 flink goedkoper.

Rally Monte-Carlo

Tijdens de WK rally van Monte-Carlo zal Pieter zijn twee Clio’s Rally5 gaan presenteren. Tim van Parijs zal, genavigeerd door Kurt Heyndrickx, een Clio Rally5 in deze wedstrijd gaan besturen. De tweede Clio Rally5 zal door Benoît Verlinde worden gereden. Hij wordt daarbij bijgestaan door Jochen Claerhout. Zelf zal Pieter, samen met Kevin Abbring, in de Volkswagen Polo GTi R5 van start gaan.

Vlak voor de start van het Belgisch rallyseizoen zullen twee testdagen worden afgewerkt voor hen die een door PTR gerunde Clio Rally5 willen gaan rijden. Technische adviezen komen daarbij van Fabio Lazzerini en Eddy Chevaillier zal de navigatoren helpen bij het opzetten van de notes. Kevin Abbring zal de rijders adviseren aangaande het rijden.

Prijzen

Welke rondes van het Belgian Rally Championship mee zullen gaan tellen voor de Renault Clio Trophy België is nog niet bekend gemaakt.  Ook de hoofdprijs is nog niet bekend. Desalniettemin heeft Pieter al wel toegezegd dat hij het programma van de winnaar voor 2022 met één of twee wedstrijden zal gaan uitbreiden, mits deze in een door PTR gerunde Clio Rally5 rijdt.

Tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com