RallyNieuws
Gert-Jan Kobus & Martin Nortier- Skoda Fabia R5 - GTC Rally 2022
Gert-Jan Kobus & Martin Nortier- Skoda Fabia R5 - GTC Rally 2022

Pijnlijke GTC Rally voor Kobus en Nortier

Zaterdag 9 Juli werd rond Achtmaal de GTC Rally verreden. Een rally waar het team van Kobus Tuning Competition met goede moed aan de start kwam in de vertrouwde Kroon-Oil gesmeerde Skoda Fabia Rally2. De wedstrijd werd verreden over twaalf klassementsproeven, waarvan vier verschillende. Na een lichtelijk teleurstellende Vechtdalrally, waar Gert-Jan Kobus en Martin Nortier worstelden met het vertrouwen in de remmen, had het team de knop omgezet om weer te vechten om de eretreden.

Vertrouwen

De wedstrijd begon voorspoedig. De problemen die in de Vechtdalrally speelden, waren niet meer te bekennen en het vertrouwen was gelijk vanaf de eerste meter goed. Dit vertrouwen resulteerde in een derde tijd op de eerste klassementsproef, op 2,3 seconden van de uiteindelijke winnaar Hans Weijs.

De tweede klassementsproef werd gestart met een kleine vertraging. De proef begon goed: een tweede plaats op 0,4 seconde bij de splittijden op 3,4 kilometer. Niet heel veel later sloeg het noodlot echter toe. De Skoda brak onverwachts extreem uit, waarna Gert-Jan de controle verloor. De voorkant van de auto kwam in een diepe greppel en knalde door de energie van de klap achterwaarts terug de baan op. Het resultaat is een flinke schade aan de auto en de kampioensambities van het team. Hans Weijs wist de wedstrijd uiteindelijk te winnen, voor Bob de Jong en Jim van den Heuvel, die zijn podiumplaats cadeau kreeg van zijn broer.

Nerveus

“Door een paar aanpassingen aan de afstelling werd de Skoda iets nerveuzer aan de achterkant. Ik had niet verwacht dat de auto zo abrupt zou uitbreken en heb me hierdoor laten verrassen. Eén positieve noot die we uit de GTC Rally halen is dat we genoeg snelheid en potentie hebben, maar dit zal nog wel even pijn doen”, aldus een zeer teleurgestelde Gert-Jan.

Het team zal de komende tijd druk zijn met het repareren van de Skoda Fabia Rally2 en hoopt de gebeurtenis van de GTC rally snel achter zich te laten.

Social Media

Wil jij alles weten van het Kobus Tuning Competition Rallyteam? Volg dan onze Kobus Tuning Competition Facebookpagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

bron: Kobus Tuning Competition Rallyteam

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com