RallyNieuws
Ruud Middel & Bart Stax - Fiat Grande Punto Abarth R3D - Visual Art Rally 2019
Ruud Middel & Bart Stax - Fiat Grande Punto Abarth R3D - Visual Art Rally 2019

Podium voor Ruud Middel Rally Team in Visual Art Rally

Zaterdag 13 april werd gekenmerkt door lage temperaturen, wisselende weersomstandigheden én de Visual Art Rally rondom Barneveld. Voor Ruud en Bart de eerste wedstrijd samen in het Ruud Middel Rally Team.

Anders

Ruud voor de start: “Ondanks dat Bart gewend is aan een andere manier van pace notes maken, verliep het verkennen van de klassementsproeven zonder enige problemen. Ik ben erg benieuwd naar onze snelheid op de twee rondkoersen in het buitengebied. De derde proef, een rondkoers op industrieterrein, is vooral erg veel draaien en keren. Laten we het tempo rustig opvoeren, kilometers maken en vooral ervaring opdoen”.

Wennen

Ondanks de dreigende buien werd op droog weer banden koers gezet naar de eerste vier klassementsproeven. Een prima keuze want bij de start van de eerste proef rondom Kallenbroek was het asfalt droog. Dat de equipe wel erg voorzichtig gestart was, bleek aan de finish: een 44e tijd (in een startveld van vijftig). “Ondanks de bijna foutloze proef is het altijd wennen als je voor het eerst met elkaar in de auto zit. We hebben geen risico’s genomen en kunnen nu het tempo langzaam opvoeren” aldus Bart. Zo gezegd, zo gedaan want op de volgende proeven werd respectievelijk een 28e, 22e en 22e tijd geklokt. Tijdens de slechts 25 minuten servicetijd werd de rood/witte Abarth door Arno, Boy, Dave en Tjakko volledig nagekeken voor de volgende boucle van drie klassementsproeven.

Grip

De lichte regen- en hagelbuien werden genegeerd en wederom werden slicks onder de snelle Punto gemonteerd. Dit pakte op de vijfde proef goed uit met een 22e tijd. Voor aanvang van de volgende proef regende het en was ‘op het asfalt blijven’ het devies. “Ik merkte echter al vrij snel dat we ondanks het natte asfalt veel grip hadden. Helaas werden we een ronde lang opgehouden door een langzamere equipe in een Peugeot 206. Toen ik op het smalle industrieterrein eindelijk langszij kon komen, stuurde deze gewoon in. Om een aanrijding te voorkomen moesten we uitwijken en gingen we in de rondte. Jammer want hier hadden we een top 15 resultaat kunnen rijden. Nu bleven we steken op een 23e plek” aldus Ruud.

Tempo

Een kapot gereden band weerhield het team er niet van het straffe tempo te handhaven tijdens de laatste proeven; 16e, 18e, 17e. “Een 18e plaats in het algemeen klassement, een derde plaats in de klasse, een fijne en goede samenwerking tussen Bart en mij, geweldig werk van het hele team en een auto die het erg goed deed. De opsomming van een geslaagde Visual Art Rally!” aldus Ruud.

bron: Ruud Middel Rally Team

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com