RallyNieuws
Gert-Jan Kobus & Martin Nortier - Skoda Fabia R5 - Hellendoornrally 2021
Gert-Jan Kobus & Martin Nortier - Skoda Fabia R5 - Hellendoornrally 2021

Podiumambities voor Kobus en Nortier tijdens ELE Rally

Op zaterdag 9 oktober zal de strijd om het Open Nederlands Rally Kampioenschap weer losbarsten. Rondom Eindhoven wordt dan namelijk de volgende ronde van het kampioenschap verreden: de ELE Rally. Na de overwinning tijdens de Hellendoorn rally, staan Gert-Jan Kobus en Martin Nortier aan de leiding in het kampioenschap. De concurrentie is er echter op gebrand om het duo van de eerste plaats te stoten. Met meerdere toprijders, die allen aan elkaar gewaagd zijn, zal het een onvoorspelbare editie van de ELE Rally worden. Het doel voor het Kobus Tuning Competition Rallyteam is duidelijk: een podiumklassering.

Scherprechters

“Tegenwoordig is de ELE Rally voor mij míjn thuisrally. Dit is een extra motivatie om te gaan voor een mooi resultaat. We hebben goede stappen gemaakt tijdens de Hellendoorn rally, maar we verwachten ook dat de concurrentie tijdens de ELE Rally sterk voor de dag zal komen. Het zal geen gemakkelijke opgave worden om op het podium te eindigen, dus we moeten ons blijven verbeteren. Het vele onverhard op Wintelre en de klassementsproef Strijpse Kampen op het militaire terrein zullen de scherprechters van deze wedstrijd zijn. De meeste rijders hebben deze laatste klassementsproef vaker gereden en ik nog niet. In de basis ligt de ELE Rally ons wel. Onze twee eerdere deelnames hebben we beiden afgesloten met een winst in onze klasse”, aldus Gert-Jan.

Karakter

De ELE rally wordt dit jaar verreden op één dag. Daarnaast heeft er dit jaar een verschuiving plaatsgevonden van lente naar de herfst. Beiden zullen het evenement een geheel nieuw karakter geven. Door de versoepelde coronamaatregelen is het voor het publiek weer mogelijk om zowel de klassementsproeven als het serviceterrein te bekijken. Er staan circa 130 kilometers aan klassementsproeven op het programma. Het lijkt een heerlijke nazomerse dag te worden, waardoor de snelheden op de Brabantse wegen hoog zullen zijn. Er zal rond het middaguur gestart worden door de eerste deelnemers en de laatste proef start even na 10 uur ’s avonds op het industrieterrein Ekkersrijt in Son. Gert-Jan en Martin zullen met startnummer twee op de deuren van de Kroon-Oil Kobus Tuning Competition Skoda Fabia R5 van start gaan.

Social Media

Wil jij alles weten van het Kobus Tuning Competition Rallyteam? Volg dan onze Kobus Tuning Competition Facebookpagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bron: Kobus Tuning Competition Rallyteam

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com