RallyNieuws
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Peugeot 206 - Vechtdalrally 2021
©Robin Verheggen - Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Peugeot 206 - Vechtdalrally 2021

Podiumplaats in tweede rally voor Vrielink Dakwerk Motorsport

De Vechtdalrally is de tweede rally voor Yannick Vrielink als rijder in de 206 Rally Cup. Samen met navigator Glenn Crooijmans bouwt hij de rally goed op om iedere proef sneller te kunnen rijden. Na de natte GTC Rally, waarin zij vierde werden, is een grotendeels droge Vechtdalrally een nieuwe uitdaging voor Yannick en Glenn. Om optimaal voorbereid aan de start te staan, volgden zij een co-driver workshop bij Bjorn Degandt. Yannick en Glenn worden knap derde in de 206 Rally Cup, met een achterstand van slechts 53 seconden op de broers Schenkeveld.

Goede rally

“Het was een hele goede rally voor ons,” vertelt Yannick. “Het belangrijkste doel voor ons was finishen en het zou heel mooi zijn als we onze vierde plek konden verdedigen. Uiteindelijk leren we het meeste van de kilometers, dus we willen geen onnodige risico’s nemen. Tijdens de GTC Rally was het erg nat en daarin werden we vierde, maar als het droog is dan is het echt anders. Daarom begonnen we op een veilig tempo en iedere proef zijn we een beetje harder gaan rijden. Op de allerlaatste proef, waarbij de snelste tijd twee extra punten oplevert voor de cup, zijn we slechts 0,2 seconden langzamer dan de broers Schenkeveld. Dus ik ben heel erg tevreden met het resultaat en onze progressie tijdens de rally.”

Ondanks dat het pas de tweede rally was voor Yannick, is de rallysport hem niet onbekend. De afgelopen twee seizoenen navigeerde Yannick zelf in de 206 Rally Cup. “Dat heeft zeker voordelen, ik begrijp hoe de auto zich gedraagt en ik weet hoe de samenwerking met de navigator optimaal kan zijn.” Om die samenwerking te verbeteren hebben Yannick en Glenn afgelopen vrijdag een co-drive workshop gevolgd bij de ervaren Belgische navigator Bjorn Degandt. “Bjorn heeft alles al meegemaakt in de rallysport en we hebben in korte tijd heel veel geleerd. Over de pace notes, het inschatten van situaties en nog veel meer. We hebben die kennis meteen toegepast op de proeven en daar zijn we echt beter van geworden.”

Support

In de 206 Rally Cup stijgt Yannick naar de tweede plaats met 44 punten. “Ik had aan het begin van het seizoen niet verwacht dat we er al meteen bij zouden zitten, dus we moeten dit proberen vast te houden tijdens de rest van het seizoen. Ik ben blij met ons resultaat in de Vechtdalrally. Glenn heeft foutloos genavigeerd en tijdens de service hebben de monteurs de Peugeot optimaal voorbereid voor de volgende boucles. Ook de tips van Bjorn hebben bijgedragen aan het resultaat. De support van de toeschouwers naast de proeven hebben mij echt gemotiveerd om steeds sneller te gaan. Heel erg bedankt allemaal!”

Bron: Vrielink Dakwerk Motorsport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com