RallyNieuws
Roel van der Zanden & Ashley de Boer - Toyota Yaris GR - GTC Rally 2022
Roel van der Zanden & Ashley de Boer - Toyota Yaris GR - GTC Rally 2022

Prachtig resultaat VDZ Racing in GTC Rally ondanks last minute wijziging

Afgelopen zaterdag heeft VDZ Racing een tweede plaats behaald in de GR Yaris Challenge en een 21e plaats algemeen in de GTC Rally in Achtmaal en omgeving. Dat ondanks een last-minute wijziging in de line-up: Op vrijdagochtend werd bekend dat niet Gijs Boom, die in verband met een Corona-besmetting niet in staat was om deel te kunnen nemen, maar Ashley de Boer naast Roel van der Zanden plaats zou nemen zodat er in ieder geval waardevolle kilometers met de Yaris gemaakt konden worden. Na uitval van twee concurrenten in de GR Yaris Challenge was de eerste podiumplaats in de Challenge een feit!

Kennismaking

De organisatie had een prachtig compact evenement uitgezet voor de deelnemers. Meteen na de start ging het er in de diverse klassen heet aan toe. Ook in de GR Yaris Challenge was het afgezonderd van de leiding, die continue in handen was van de equipe Vrielink / Crooijmans, een mooie strijd over en weer waarin geconcludeerd mag worden dat Roel de potente Yaris steeds beter leert kennen. Hier en daar had het team een momentje, maar met de listige proeven in de GTC Rally wisten Roel en Ashley van tevoren dat dit niet de meest ideale rally is voor een nieuwe kennismaking in de auto.

Desondanks werden alle proeven bedwongen, daar waar de equipes Oude Luttikhuis / Van den Burg en Meilink / Rietveld voortijdig de strijd moesten staken. Zo ver kwam het niet voor VDZ Racing en werd het resultaat even na middernacht gevierd. Dankzij de constante resultaten (lees: finishes) begint het team nu ook een woordje mee te spreken in het kampioenschap, dat na de zomerstop wordt voortgezet in de Hellendoorn Rally. Alleen de leider (Vrielink) is buiten bereik met driemaal winst.

Roel: “Wat hebben we een mooi resultaat gehaald en de prachtige klassementsproeven van de GTC tot een goed einde gebracht. Het was allemaal hectisch voorafgaand aan de rally met het afzeggen van Gijs en meteen op zoek moeten naar een vervanger. Tijdens het verkennen bleek al dat het echt listige proeven zijn en dat hebben we in de wedstrijd ook wel gemerkt. Maar wat is het een geweldige auto die ook een stootje kan hebben, gelukkig. Ik wil Ashley bedanken voor het ons uit de brand helpen en de lol die we in de auto gehad hebben. In de zomerstop gaan we de Yaris van zijn VDZ-livery voorzien zodat we vanaf de Hellendoorn Rally weer echt herkenbaar zijn op de proeven.”

Ashley: “Voor mij was het de eerste keer in de Yaris en ik heb enorm genoten! Ik wist dat de auto snel is, maar ik werd toch verrast door de snelheid. Het juiste ritme zoeken was in het begin ook een uitdaging, maar na anderhalve boucle lukte het toch en ging het steeds beter. Ook was het de eerste keer voor mij dat ik de GTC Rally reed en ik vond ook dat de proeven erg gaaf waren. Ik heb tijdens deze rally heel veel van Roel mogen leren en ik ben enorm dankbaar voor deze kans, de goede service van de monteurs en voor de supergezellige rally!”

De GTC Rally werd overall gewonnen door Hans Weijs en Bjorn Degandt, die eerst nog wel wat tegenstand kregen maar uiteindelijk vrij comfortabel naar de overwinning reden. Na de domper in de Vechtdal Rally geeft dit resultaat Weijs ongetwijfeld veel voldoening. De tweede plaats was er voor Bob de Jong en Erik de Wild en Jim van den Heuvel en Jouri Dockx werden derde.

Uitslag GTC Rally

1Hans Weijs / Bjorn DegandtFord Fiesta R5 Mk II
2Bob de Jong / Erik de WildHyundai i20 R5
3Jim van den Heuvel / Jouri DockxVolkswagen Polo R5
21Roel van der Zanden / Ashley de BoerToyota Yaris GR

Uitslag GR Yaris Challenge

1Yannick Vrielink / Glenn Crooijmans
2Roel van der Zanden / Ashley de Boer

bron: VDZ Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com