RallyNieuws
Stijn van Bree & Sander van Barschot - BMW M3 - Hellendoornrally 2018
Stijn van Bree & Sander van Barschot - BMW M3 - Hellendoornrally 2018

Prachtige Hellendoornrally voor Stijn van Bree

kennismaking

Afgelopen vrijdag en zaterdag werd in Overijssel de Hellendoornrally verreden. Deze wedstrijd, meetellend voor onder andere het Nederlands Rally Kampioenschap, betekende voor Stijn van Bree een hernieuwde kennismaking met de listige klassementsproeven rond Hellendoorn. Waar hij tijdens eerdere edities vroegtijdig de auto langs het parcours moest parkeren, wist de Brabantse ondernemer ditmaal wel de finish te bereiken.

Beheerst

Op de vrijdagavond stonden er vijf klassementsproeven op het programma en Stijn van Bree begon de wedstrijd beheerst maar meteen op goede snelheid. Na de vijf klassementsproeven eindigde hij de eerste wedstrijddag op een drieëntwintigste plaats algemeen. Een zeer verdienstelijke plek gezien het zeer sterke deelnemersveld in Hellendoorn.

Wennen

“Vrijwel direct starten in het donker is toch weer even wennen. Hoewel we erg goede verlichting op de BMW hebben mis je toch soms net even wat zicht. Dankzij de goede notes van navigator Sander van Barschot eindigden we de eerste dag op een prima positie terwijl toch best veel deelnemers zich op de eerste dag in het donker al lieten verrassen,” vertelt Van Bree na afloop van de eerste dag.

Mankement

Op zaterdag ging de wedstrijd halverwege de ochtend weer van start voor nog eens tien uitdagende klassementsproeven in de landelijke omgeving rond Hellendoorn en Nijverdal. Stijn van Bree ging eigenlijk door met waarmee hij vrijdagavond was geëindigd: goede tijden op de klokken zetten en een foutloze wedstrijd rijden. Lange tijd hield hij de derde plaats in zijn klasse en een vijftiende plaats algemeen in handen. Tevens wist hij menigmaal tijden in de top drie van zijn klasse te noteren. Op de laatste klassementsproef gooide een technisch mankement toch nog roet in het eten. Op de laatste klassementsproef raakte onder andere de schakelarm van de BMW defect, waardoor het langere tijd erop leek dat Van Bree wederom de finish niet zou halen. Met veel pijn en moeite kreeg het duo de auto toch nog in een versnelling en kon zodoende toch de finish bereikt worden.

Potentie

De topklassering was hierdoor echter wel volstrekt in rook opgegaan. “Voorafgaand aan de wedstrijd had ik, gezien het enorm sterke deelnemersveld, niet verwacht op de vijftiende plaats algemeen te kunnen rijden. Al met al kan ik dus terugkijken op een prima wedstrijd, waarin we duidelijk hebben aangetoond dat er zeker potentie in de combinatie BMW M3 en Stijn van Bree/Sander van Barschot zit. Het ging gewoon echt lekker en de BWM reed fantastisch en dan is het toch zuur dat ik op het einde van de wedstrijd de derde plaats nog uit handen moest geven. Maar dat is ook onderdeel van deze mooie sport. De samenwerking met Sander en het team van Mats van den Brand verliep echt goed en ben dan nu ook echt tevreden met de gereden wedstrijd,” besluit Stijn van Bree.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com