RallyNieuws
Henk Vossen & Erwin Berkhof - Ford Fiesta R5 - GTC Rally 2021
Henk Vossen & Erwin Berkhof - Ford Fiesta R5 - GTC Rally 2021

Prima seizoenstart met achtste plaats voor Henk Vossen in GTC Rally

De kop is eraf, de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is met de GTC Rally gereden. De Limburgse coureur Henk Vossen had zich een plaats bij de beste tien voorgenomen en dat doel werd ruimschoots behaald. Ondanks uitdagende weersomstandigheden finishte hij met zijn navigator Erwin Berkhof als achtste.

Regen

De 61 deelnemende equipes kregen het rond Achtmaal in het west-Brabantse land flink voor hun kiezen. Daar waar de rally onder optimale weersomstandigheden van start ging was drie klassementsproeven later het beeld totaal anders: een flinke regenbui zette alles op zijn kop. Veel deelnemers klaagden over gebrekkig zicht, mede omdat de voorruiten van hun bolides besloegen. Zo verloor de – tot dan aan de leiding gaande – voormalig kampioen Jasper van den Heuvel ruim anderhalve minuut. Ook Henk Vossen had last van wazig zicht maar sloeg zich er kranig doorheen en zette zelfs uitmuntende tijden op de klokken. Met een vijfde en een zesde totaaltijd reed hij zich van de twaalfde naar de zesde plaats in het klassement. “Met de kans op een eventuele bui namen we de gok om op intermediate banden te rijden, een type band tussen een gladde slickband en een volle regenband in. Dat betaalde zich uit want ik voelde me  best in mijn element. Ik heb in tijden niet zo lekker op een nat wegdek geracet. Enfin, de tijden spreken boekdelen.”

Koplampen

De eerste twee ronden van elk vier klassementsproeven sloot Henk Vossen op een veelbelovende, mooie zesde plaats af maar in de laatste ronde van vier wisselden zijn kansen. Het was inmiddels donker geworden en na de gevallen buien ontstond er een soort grondmist. “De koplampen stonden helaas iets te hoog afgesteld waardoor ik soms tegen een grote witte muur aan keek. Daar komt nog bij dat ik niet zo’n fan ben van rijden in het donker. Als je dan op slingerende weggetjes niet kunt zien wat er aan komt moet je echt wel van je gas. Dit had tot gevolg dat we wat terug zakten. Desalniettemin ben ik heel tevreden met het eindresultaat.

Achtste algemeen waar we op een toptienklassering mikten is domweg een uitstekend resultaat. Het goede gevoel met de auto blijkt er nog steeds te zijn, ondanks de zo lange corona pauze. Ik kijk al uit naar de volgende rally,” besloot Henk Vossen.

Uitslag GTC Rally

1. De Jong/Degandt (Nl/B, Hyundai i20 R5) 150 km 12 KP’s in 1 uur 34,32,1; 2. Van den Heuvel/Bakker (Ford Fiesta R5) op 32.0; 3. De Deijne/Verschuuren (Skoda Fabia R5) op 56.2; 4. Kobus/Nortier (Skoda Fabia R5) op 1.29.3; 5. Van den Heuvel/van Koppen (VW Polo R5) op 5.25.9; 8. Vossen/Berkhof (Ford Fiesta R5) op 7.25.7

Bron: Helichem Rallyteam

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com