RallyNieuws
RACB
RACB

Puntentelling Belgian Rally Championship voor 2020 aangepast

Na de noodgedwongen onderbreking wegens de Covid-19 gezondheidscrisis, zal het Jobfixers Belgian Rally Championship op 4 en 5 september verder gaan in de ConXioN Omloop van Vlaanderen. Aanvankelijk stonden er negen manches op de kalender, maar de TAC Rally, de Sezoensrally en de Rally van Wallonië werden voor 2020 definitief geannuleerd. De kalender bevat nog zes wedstrijden, waarvan er vijf verreden zullen worden, na de herneming van het kampioenschap begin september.

Rekening

Na overleg met de verschillende betrokkenen, teams, rijders en organisatoren hebben RACB Sport en de promotor van het Jobfixers BRC beslist om de puntentelling aan te passen. Van de zes manches op de kalender, kunnen de deelnemers in vijf wedstrijden punten scoren. Voor de eindstand zullen enkel de vier beste resultaten in rekening gebracht worden.

Kansen

“Op deze manier komen we tegemoet aan de wensen van alle betrokken partijen,” bevestigt Xavier Schene, Algemeen Directeur van RACB Sport. “Het was altijd onze bedoeling om de organisatoren maximaal te steunen en dat doen we door vijf wedstrijden te laten nomineren van de zes te rijden manches. Hierdoor behouden ook de deelnemers die de Rally van Haspengouw niet gereden hebben, nog alle kansen om een gooi te doen naar de titel. Vervolgens zullen de vier beste resultaten meetellen in de eindstand. Deze formule, die we ook juridisch hebben afgetoetst, garandeert spanning tot de allerlaatste wedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship, de Spa Rally op 12 en 13 december.”

Kalender Belgian Rally Championship 2020

DatumWedstrijd
29 februariRally van Haspengouw
4 & 5 septemberOmloop van Vlaanderen
26 septemberEast Belgian Rally
2 & 3 oktoberYpres Rally
7 & 8 novemberCondroz Rally
12 & 13 decemberSpa Rally

bron: Belgian Rally Championship

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com