RallyNieuws
RACB
RACB

RACB en BRC leggen gebruik banden aan banden

RACB Sport heeft, in samenspraak met de organisatoren en de promotor van het BRC, een aantal maatregelen ingevoerd om de kosten te drukken in het Belgisch rallykampioenschap. Vorig jaar werd aan de organisatoren gevraagd om de totale lengte van hun wedstrijden wat in te korten. Dit jaar wordt het aantal banden beperkt voor de deelnemers.

16 of 12 banden

Het aantal banden wordt beperkt voor wagens gehomologeerd in WR, S2000, RRC, R4, N4 en R5. Voor een wedstrijd op één dag wordt het aantal banden beperkt tot 12 stuks. Voor tweedaagse wedstrijden geldt een maximum van 16 stuks. Voor wagens met een VR2-homologatie gelden maxima van respectievelijk 8 en 12 banden.

Tyrecard

Om het bandengebruik te controleren wordt een “tyrecard” geïntroduceerd. Voordat het team van start gaat, of aan een nieuwe sectie begint, moeten de barcodes van de gemonteerde banden en de reservewielen genoteerd worden op deze kaart. De genoteerde banden worden beschouwd als “gebruikt” tijdens deze wedstrijd. De kaart moet altijd bij de wagen blijven en de bemanning moet de ingevulde kaart altijd voor kunnen leggen bij een controle door een official.

Junior BRC

De bandenbeperking geldt ook in het Junior BRC, want dat kampioenschap is vanaf dit jaar voorbehouden voor wagens van de R2-categorie. Piloten, geboren op of na 1 januari 1990, kunnen een gooi doen naar de Junior-titel. Aangezien er voortaan enkel met R2’s gereden wordt, zal het klassement berekend worden op basis van het klassement van de Juniors in R2 (“R2 Junior Eindstand”). De bonuspunten voor een snelste tijd algemeen in klasse RC4 blijven wel behouden.

R1 Trophy

Voor piloten die met een R1-wagen aan de start komen, is er een nieuwe competitie: de R1 Trophy, waarin geen leeftijdsgrens van toepassing is. Om punten te scoren in de R1 Trophy moeten de deelnemers wel rijden op conventionele straatbanden (lijst bepaald in het reglement). Ook dit levert een serieuze besparing op en het maakt de R1-categorie een stuk interessanter om voor de eerste keer te proeven van de rallysport op nationaal niveau.

Kalender BRC 2017

25 februari Rally van Haspengouw
17-18 maart Spa Rally
8 april TAC Rally
28-30 april Rally van Wallonië
19-20 mei Sezoensrally
23-24 juni Kenotek Ypres Rally
1-2 september Omloop van Vlaanderen
30 september East Belgian Rally
4-5 november Condroz Rally

BRC: beste 7 resultaten uit 8 gekozen wedstrijden
Junior BRC : beste 6 resultaten uit 8 gekozen wedstrijden

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com