RallyNieuws
Volvo 240 - ELE Rally 2014
©RallyNieuws

Rally Club Holland actief in 2020

De belangenvereniging vertegenwoordigt alle rallyrijders uit Nederland en praat actief mee wanneer het gaat om bijvoorbeeld reglementswijzigingen of homologatieperikelen. Daarnaast wordt actief ingezet op het onderhouden van de contacten met organisatoren en officialverenigingen. Met elkaar en voor elkaar! Het lidmaatschap van de RCH kost op jaarbasis slecht € 35,-.

In het voorjaar van 2020 organiseert de RCH onder leiding van bestuurslid Dirk de Boer een noviteit. Op de Troned Training Factory in Enschede (dit is de vliegbasis Twente) wordt voor een groep van 25 geïnteresseerde officials en 50 andere deelnemers een veiligheidstraining georganiseerd. Met een geprepareerde auto met rolkooi worden diverse situaties nagebootst waarbij getraind kan worden op calamiteiten. De definitieve datum is op dit moment niet bekend, maar zal op korte termijn worden vastgesteld. De officialverenigingen worden via de KNAF uitgenodigd.

Training

Naast de rescuetraining die de RCH organiseert, is er ook de mogelijkheid voor (hoofd)officials een veiligheidstraining te volgen via de KNAF. Onder andere het reanimeren komt hierbij aan de orde, kennis die je ook buiten de autosport om kunt toepassen. Meer informatie over deze veiligheidstraining is te krijgen bij het federatiebureau van de KNAF in Houten.

In 2019 werd Henk Vossen verdienstelijk winnaar van het RCH-rallykampioenschap. In het RCH-shortrallykampioenschap was Janjur Monshouwer de duidelijke kampioen. Beide kampioenschappen, waar leden van de RCH automatisch aan meedoen, krijgen uiteraard een vervolg in 2020.

Algemene Ledenvergadering

Op zaterdag 18 april 2020 vindt de Algemene Leden Vergadering (ALV) plaats van de RCH. Zoals het er nu uitziet vindt deze plaats in Houten. We informeren jullie op een later moment over tijdstip en plaats.

Op zaterdag 20 maart vindt de aftrap van het rallyseizoen 2020 plaats tijdens de Zuiderzee(short)rally. Na de tweedaagse editie in 2020 heeft de organisatie voor dit jaar besloten terug te keren naar een 1-daags evenement. Voor diegenen die in 2020 ook starten in de Vechtdalrally en de Twente Rally is er een korting van 10% over het totaalbedrag van de inschrijvingen. Deze korting wordt verwerkt bij de inschrijving voor de Twente Rally.

Ongunstig

De ontwikkelingen rondom de Visual Art Rally 2020 zijn niet gunstig. De burgemeesters van de 3 gemeenten waar de rally plaatsvindt hebben aangegeven geen vergunning te willen afgeven in verband met vermeende veiligheidsrisico’s. Dat is bijzonder omdat de veiligheid bij de Nederlandse wedstrijden al jaren op een hoog niveau staat dankzij de inzet van de KNAF en de vele officials. Laten we hopen dat de wedstrijd alsnog kan plaatsvinden en dit ondersteunen door een groot aantal inschrijvers.

Positief nieuws is er uiteraard ook. In Goor wordt door het team van Jan Nijhof hard gewerkt aan een nieuw type rallyauto. Voor de nieuwe groep G wordt hard gewerkt aan de Porsche Cayman. Een mooie aanwinst voor het deelnemersveld in Nederland !

Voor mensen die meer informatie willen over de Rally Club Holland kunnen binnenkort een kijkje nemen op de vernieuwde website of op Facebook.

Plaats reactie

Er rust copyright op de inhoud van deze website
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com