RallyNieuws
Rally Team Leemans - Mitsubishi Lancer Evo VI - GTC Rally
Rally Team Leemans - Mitsubishi Lancer Evo VI - GTC Rally

Rally Team Leemans gaat voor topklassering in GTC Rally

Thuiswedstrijd

Komend weekend, op 14 juli om precies te zijn, staat de GTC Rally op het programma van het Nederlands Rally Kampioenschap. Deze wedstrijd, die dit jaar voor de eerste keer Breda International Airport als thuisbasis heeft, telt als de thuiswedstrijd van Rally Team Leemans. Daarom zal het team in complete samenstelling aan de start verschijnen.

MAX

Roald Leemans en zijn vaste navigator Christiaan Paul van Waardenburg zullen de in cannabis bladeren uitgedoste DS3 aan de start brengen. Deze auto heeft sinds de rally van Ieper onderhuids een flinke verandering ondergaan. Was het eerst nog een R3T model, nu zal dezelfde auto de toevoeging MAX gekregen Daarvoor is een flink sterkere motor ingebouwd en zijn ook dikkere remschijven gemonteerd. Deze updates weerspiegelen de ambities van Roald om in zowel de nationale junior en klasse kampioenschappen, alsook in de FIA Benelux Rally Trophy op een zo hoog mogelijk niveau te willen presteren.

Biljarten

“We hebben dit jaar veel mechanische pech gehad,” zegt Roald tijdens de presentatie van de GTC Rally. “Ieper was de eerste keer en misschien heb ik me vergist en iets te laat geremd. Maar ja, dat kan gebeuren, dat is de sport. Als je dat niet wil moet je gaan biljarten! Ja toch….”

Ranglijsten

De wedstrijden volgden elkaar in hoog tempo op. Alleen al in de maand juni stonden er drie wedstrijden op het programma. Het team koos ervoor om in de Vechtdalrally niet van start te gaan. Dit omdat de Belgische wedstrijd daar weer vlak achteraan op het programma stond. Daardoor is Roald gezakt naar een tweede plaats in zowel de klasse RC3 als het Junior kampioenschap. In de GTC Rally wil Roald weer maximaal presteren om de ranglijsten weer aan te gaan voeren.

Vader

Naast Roald staat ook vader Ronald aan de start van deze wedstrijd. “De proef bij Achtmaal is helemaal mijn proef,” zegt Ronald. “Ik presteer op die proef altijd goed.” De resultaten van Ronald waren de afgelopen jaren aansprekend. Zo behaalde hij in de toch al oude Mitsubishi Lancer Evo VI de vierde plaats in 2017, werd hij derde in 2016 en ook in 2015 wist hij de top-10 binnen te rijden. “Het seizoen staat eigenlijk in het teken van mijn zoon Roald,” zegt vader Ronald. “De GTC Rally echter is onze thuiswedstrijd en daar sta ik toch wel graag aan de start. Herhaling van mijn prestaties wordt, gezien de zwaarte van het startveld vooraan moeilijk, maar een plaats in de top-7 hoop ik toch wel te halen.”

Livery

De nog altijd in het kenmerkende geel gestoken Mitsubishi Lancer Evo VI heeft qua livery een kleine gedaantewisseling ondergaan. Ook zit er dit keer een andere navigator naast Ronald. Toine van Gils zal hem de pace notes gaan voorlezen.

Compact

De GTC Rally is dit jaar een compact ééndaags evenement. De start is om 14:00u op Breda International Airport. De wedstrijd kent 12 klassementsproeven waarbij ruim 152 kilometers op snelheid moeten worden afgelegd. De beroemde proef bij Achtmaal zal drie maal worden verreden waarna de deelnemers ’s nachts vanaf 01:10u terug op het finishpodium op Breda International Airport worden verwacht.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com