RallyNieuws
Kevin van Deijne - Renault Clio R3T - Rally van Putten 2015

Rallybolides sieren binnenstad Eindhoven

Voor de echte fans is het aftellen naar de 51e ELE Rally al lang begonnen. Zij hebben hun agenda op 29 en 30 mei al afgekruist staan met de termen ‘ELE Rally, SchippersStop Rallydorp, Veldhoven’. Toch duurt het wachten voor sommigen te lang. Het is dan ook de hoogste tijd voor een voorproefje van al het moois dat tijdens de ELE Rally te zien zal zijn. Op 8 en 9 mei zal daarom in hartje Eindhoven een statische show met diverse rallybolides te zien zijn.

Brabants Clio debuut
Op een steenworp afstand van waar de rally ooit haar startpodium had, sieren diverse spectaculaire rallybolides drie weken voor de 51e ELE Rally winkelcentrum HEUVEL, gelegen aan de Markt in Eindhoven. “We exposeren diverse auto’s, van gloednieuw tot memorabel klassiek”, aldus Gerard Horning, commercieel manager van de ELE Rally. “Zo is er de gloednieuwe auto van Kevin van Deijne te zien, de Renault Clio R3T. Het is voor het eerst dat we de auto binnen de grenzen van onze provincie uitgebreid kunnen bekijken”, vervolgt hij. Maar er is ook ruimte voor rally-iconen. Wat te denken van de eveneens oer-Brabantse DAF 55 Marathon van voormalig Nederlands rallykampioen Wim Luijbregts.

Nog veel meer moois
Natuurlijk zijn er nog veel meer rallykanonnen te zien, zoals de auto’s van de regerend kampioenen Arjen de Koning en Piet van Hoof, of een heuse Mini uit 1976. Dit alles vindt plaats op vrijdag 8 mei tussen 10:00 en 21:00 uur en op zaterdag 9 mei van 9:00 uur tot 17:00 uur. De rally-officials van Stichting ELE Rally zijn er ook, zodat je jezelf vrijblijvend kunt laten informeren over hoe je de rallysport van nóg dichterbij kunt beleven.

Aftellen naar de rally
Niet alleen de fans tellen af naar de rally, ook de deelnemers. De eerste elf inschrijvers kennen allemaal een Brabants tintje. “Traditioneel heeft de ELE Rally een groot aantal inschrijvingen uit de regio. Rijders die slechts budget hebben om af en toe een wedstrijd te rijden, kiezen ervoor om hun thuiswedstrijd te rijden. Dat zie je terug in de eerste aanmeldingen”, aldus wedstrijdleider Radboud van Hoek.

De verwachting is dat binnenkort diverse vaderlandse rally-toppers zich inschrijven voor deelname aan de 51e ELE Rally. Op de website van de rally – www.elerally.nl -zullen regelmatig updates worden geplaatst over deze inschrijvingen. Ook is daar aanvullende informatie over het evenement te vinden, zodat iedereen op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei goed voorbereid de 51e ELE Rally kan bezoeken.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com