RallyNieuws
NL-Rallysport-Podcast
NL-Rallysport-Podcast

Rallypodcast Special NL Rallysport: Henk Vossen

Op 14 jarige leeftijd ‘leende’ hij de Opel Kapitän van zijn vader, maar legde die op zijn dak, tijdens de begrafenis van zijn oma. Henk Vossen, nu 77 jaar en kreeg in 2018 een gouden rally licentie, voor 50 jaar onafgebroken rallyrijden. Marco Schillemans sprak bij hem thuis in Tegelen over zijn voorliefde voor De Monte Carlo, maar ook over de wedstrijden waar hij eigenlijk altijd wel reed, zoals de ELE Rally, Hunsruck Rally. We spraken over zijn navigatoren, meer dan 30.

En we stonden stil bij het plotselinge overlijden van Pie Theunissen. Maar ook hoe ooit Johan Findhammer bij Henk op de hotseat is terecht gekomen. Zijn grote respect voor zijn serviceteam en de veranderingen door de jaren heen, van kaartleesritten naar notes op klassementsproeven. En hoe zat het eigenlijk bij de nakeuring in de Hellendoorn Rally van 1986? Een BMW 325i zonder SPER heeft er plots toch één?

Ook de vraag hoe Henk het toch voor elkaar kreeg Henk om het samen met Peter Bijvelds met een Mitsubishi Lancer EVO VI in de WK te starten, zonder dat de wagen conform de regelementen was?

Trots liet Henk zijn nieuwe rallywagen zien, de Skoda Fabia Rally2 Evo uit de stal van Wevers Sport.

In de serie Het verhaal van …
De 6e Rallypodcast special

In deze serie verschenen eerder
Bob de Jong
Erik Wevers
Kevin Abbring
Martijn Wydaeghe
Mats van den Brand

bron: De Rallypodcast

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com