RallyNieuws
Christian Riedemann
©RallyNieuws

RallySafe Nederland is klaar voor de ELE Rally

Met de succesvolle demonstratie van het RallySafe systeem tijdens de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue” nog in het achterhoofd, richt het team van RallySafe Nederland haar blik alweer naar voren. Naar de ELE Rally om precies te zijn. Deze tweedaagse wedstrijd rondom Eindhoven, Helmond en Veldhoven wordt op 3 en 4 juni verreden.

Nadat afgelopen jaren al eerder in Nederland RallySafe met enkele systemen werd gedemonstreerd, zal de ELE Rally de eerste rally in Nederland zijn die het systeem grootschalig zal gebruiken. Alle deelnemers aan zowel de rally, de shortrally als de Legends zullen het systeem aan boord krijgen. Met de steun van Rookie Exclusive Rally & Race Clinics is dit mogelijk gemaakt.

Het team van Rookie Exclusive Rally & Race Clinics, net als de organisatie van de ELE Rally, zijn enthousiast over het systeem, daar waar het gaat om de veiligheid en de mogelijkheden die het systeem aan organisatoren en publiek biedt. Invoering van dit systeem kan voor organisatoren ook één van de instrumenten zijn waarmee de kosten in de hand gehouden kunnen worden. Het reduceren van de kosten heeft o.a. zijn weerslag op de hoogte van het inschrijfgeld. Dat kan voor veel teams betekenen dat ze de wagen tóch weer van stal halen om te gaan rijden. Dat betekent weer grotere startvelden en zo is de cirkel weer rond. Wie herinnert zich niet de tijden waarbij ruim 100 deelnemers aan massaal toegestroomd publiek voorbij raasden?

Diverse rijders uit binnen- en buitenland hebben al laten weten enthousiast te zijn over RallySafe. Zo liet Freddy Loix eerder al weten dat de RACB het systeem wat hem betreft in België zo snel mogelijk zou moeten invoeren. Ook Christian Riedeman liet na afloop in Sulingen weten dat het systeem wat hem betreft een grote meerwaarde biedt en dat de DMSB, de Duitse autosportbond, dit systeem zou moeten omarmen. Ook WRC rijder Hayden Paddon is een groot voorstander van RallySafe. Het Asian Pacific Rally Championship maakt er zelfs al volop gebruik van, terwijl het Chinese kampioenschap invoering serieus overweegt.

Met de RallySafe app kan de gehele wedstrijd live worden gevolgd. Waar rijdt je favoriete rijder op welke proef, wat zijn de tijden, waar liggen de klassementsproeven en hoe kan ik daar het beste komen? Met de app is alles van start tot finish live te volgen en brengt de sport daarmee dichter bij het publiek. De app is gratis te downloaden en een beperkte tijd is de ELE Rally helemaal gratis te volgen, met behoud van de volledige functionaliteit. Daarna vraagt de organisatie je een kleine bijdrage van slechts €1,99 om de gehele verdere wedstrijd op de hoogte te kunnen blijven van de verrichtingen van de deelnemers. Je helpt er dan ook indirect aan mee om de Nederlandse Rallysport een flinke stimulans te geven.

RallySafe Nederland werkt ook nu weer nauw samen met Rallytiming, de organisatie die al sinds jaar en dag de timing op de Nederlandse rally’s verzorgt. Wie de pagina van Rallytiming tijdens de ELE Rally bezoekt zal echter worden doorverwezen naar de app store voor de app van RallySafe. De resultaten van de ELE Rally zullen pas later op de website van Rallytiming te zien zijn.

Lees ook: ELE Rally zet in op RallySafe

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com