RallyNieuws
Mats van den Brand - Ford Fiesta R2 Ecoboost - WRC Spanje 2015

Rallyseizoen eindigt in teleurstelling voor KNAF Talent First coureur Mats van den Brand

Op de openingsavond noteerde Mats van den Brand met zijn Belgische navigator Martijn Wydaeghe de snelste tijd van alle deelnemers aan de Drive Dmack Fiesta Trophy. Enkele uren later maakte een crash op de derde klassementsproef een einde aan hun optreden in de WK-rally van Spanje. “Ik ben enorm teleurgesteld. Mijn doel was om het seizoen goed te eindigen”, vertelde de 24-jarige rallyrijder openhartig. “Ik ben er zo ziek van.”

In de straten van Barcelona rondom de berg Montjuich gaf het KNAF-talent op donderdagavond meteen blijk van zijn ambities. Met zijn snelste tijd op de showproef vergaarde Mats direct een bonuspunt. Een welkom geschenk in de jacht op de rookie-titel binnen de Drive Dmack Fiesta Trophy, de kweekvijver voor internationaal rallytalent.

Sterke auto
De wedstrijd vervolgde vrijdagochtend op het gravel rondom Salou. Op de openingsproef van de dag klokten Mats en Martijn een vierde tijd in een veld met 9 concurrerende equipes, ondanks kleine problemen met de rembalans. Op de derde proef van 12,5 km noteerde het Nederlands-Belgische duo uitstekende tussentijden, totdat 200 meter van de finish achter een heuvel een bocht opdoemde.

“We kwamen over de heuvel en ik wist dat we de bocht niet zouden halen. We gingen eraf en de auto begon te rollen”, haalt Mats van den Brand de film terug. “Martijn en ik konden ongedeerd uitstappen. En dat is een compliment waard aan M-Sport, want het was een harde crash. De Fiesta R2 Ecoboost is een ongelooflijk sterke auto.” Zo eindigde de seizoensfinale abrupt en in een grote teleurstelling.

‘Doet me zeer’
“Mijn plan was om me te laten zien op de asfaltproeven tijdens de laatste twee dagen van de rally”, aldus Mats, die al eerder zijn talent toonde op asfalt met een tweede plaats in de Drive Dmack Fiesta Trophy tijdens de WK-rally van Duitsland. “De kans op een tweede podiumfinish was nu ineens verkeken en dat doet me nog het meeste zeer.”

Bij zijn Belgische navigator Martijn Wydaeghe overheerste eveneens de teleurstelling: “Onze eerste seizoen in de Drive Dmack Fiesta Trophy is niet geëindigd zoals we wensten. De crash was heftig en ik ben opgelucht dat we zonder letsel uit zijn gestapt. Als ik de balans opmaak, dan is het een jaar geweest met ups en downs, waarin we heel veel hebben geleerd.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com