RallyNieuws
Rallysport Utrecht - Opel Adam - Rallye des Ardennes 2019
Rallysport Utrecht - Opel Adam - Rallye des Ardennes 2019

Rallysport Utrecht maakt kennis met Belgische Ardennen

Op de rallykalender van Rallysport Utrecht staan, naast twee Nederlandse wedstrijden, dit jaar vooral Belgische wedstrijden. Na jaren bij onze Oosterburen te hebben gereden, vond het team dat het tijd werd om kennis te gaan maken met de klassementsproeven van onze Zuiderburen. Zo komt het dat het team afgelopen zondag aan de start stond van de Rallye des Ardennes, een wedstrijd gelegen bij Dinant, in het zuiden van België.

Kalender

Ook dit jaar is de Opel Adam weer het wapen van dienst. “We rijden niet meer mee in de ADAC Rallye Cup, zoals het afgelopen jaar,” vertelt Martin Menzing. “We gaan dit jaar met deze auto onze eigen kalender rijden en richten ons daarbij vooral op België. De auto is de afgelopen winterperiode goed nagekeken en weer helemaal in orde gemaakt. We zijn er klaar voor om het seizoen aan te vangen!”

In de Rallye des Ardennes lagen 12 klassementsproeven op de deelnemers te wachten, waarbij ruim 120 kilometers op snelheid dienden te worden afgelegd. Martin Menzing en Wout de Klerk bemanden de Opel Adam met startnummer 90, terwijl Ernst Kranenburg en Peter van Teunenbroek het startnummer 91 op hun Opel Adam mochten plakken. Aan de start stonden in totaal 150 deelnemers.

Dak

Voor de equipe Martin Menzing en Wout de Klerk eindigde deze wedstrijd in mineur. “De eerste vier klassementsproeven waren mooi, technisch. Er moest echt gewerkt worden in de auto. Op de vijfde proef raakten we in een weiland en aangezien dat er nogal mul bij lag, met de nodige klei, rolden we onze auto. Normaal gesproken zouden we op het gras door kunnen glijden maar de auto hapte in de klei waardoor we over ons dak gingen,” vertelt Martin.

Voor Ernst Kranenburg en Peter van Teunenbroek leek het voorspoediger te gaan. “Zij konden prima tijden neerzetten en over het algemeen genomen, goed meekomen. Dit ondanks dat ze al tot twee keer toe een band hadden moeten wisselen. In de uitgereden berm van één van de proeven lag blijkbaar iets scherps want er waren meer teams die daar hun banden stuk hadden gereden. “Na de laatste service, op de verbindingsetappe naar de elfde klassementsproef, belde Ernst dat hij en Peter langs de kant van de weg stonden met een afgebroken fusee. Daarmee was hun wedstrijd na tien klassementsproeven ook voorbij.”

Herstel

Nu de auto van Martin flink herstelt moet gaan worden, zal het team niet aan de start verschijnen van de Visual Art Rally rondom Barneveld. “We gaan ons nu eerst focussen op het herstel van mijn auto. Onze volgende wedstrijd zal dan weer in België zijn, bij de Claudy Desoil Rally welke begin juni wordt verreden.

bron: PB Rallysport Utrecht

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com