RallyNieuws
Martin Menzing & Bart van Heun - Opel Adam - Twente Rally 2021
Martin Menzing & Bart van Heun - Opel Adam - Twente Rally 2021

Rallysport Utrecht maakt zich op voor opnieuw een internationaal seizoen

Het team van Rallysport Utrecht is druk doende de auto’s voor het seizoen 2022 te prepareren. De beide Opel Adam’s van het team worden weer helemaal nagekeken en voorzien van een nieuwe motor. Het team heeft wederom een geheel eigen kalender opgesteld, waar ook één en wellicht nog een tweede, Nederlandse wedstrijd aan wordt toegevoegd.

Terugblik

In het seizoen 2021, dat net als 2020 veelvuldig werd getroffen door pandemie maatregelen, werd aan twee buitenlandse en één Nederlandse wedstrijd deelgenomen. Als eerste stond de Duitse ADAC Rallye Stemweder Berg op het programma. In deze wedstrijd werden rijder Martin Menzing en navigator Peter van Teunenbroek tweede in de klasse RC5. Helaas moest de tweede auto van het team met rijder Ernst Kranenburg en navigator Wout de Klerk, met een gebroken aandrijfas de strijd staken.

Ernst Kranenburg & Wout de Klerk - Opel Adam - Twente Rally 2021
Ernst Kranenburg & Wout de Klerk – Opel Adam – Twente Rally 2021

In september stond het Criterium Jean-Louis Dumont op het programma. Martin Menzing werd dit keer genavigeerd door Alex van Dijk en werden derde in de klasse. Ernst Kranenburg en Wout de Klerk werden eerste in de klasse en hadden daarmee de overwinning van 2020 goed weten te verdedigen.

In oktober stond de laatste wedstrijd van het seizoen 2021 op het programma, namelijk de Twente Rally. Opnieuw scoorde Martin een, dit keer genavigeerd door Bart van Heun, een goed resultaat. Het tweetal werd namelijk tweede in de klasse. Ernst Kranenburg en Wout de Klerk eindigden helaas op de kop in een greppel en vonden daar hun Waterloo.

“In het komende seizoen staan een aantal wedstrijden meer op het programma,” laat Martin Menzing weten. “We hebben een vijftal op ons lijstje staan, waarvan drie in het buitenland. We zijn daarbij afhankelijke van diverse regelgeving omtrent corona, maar we hopen dat tegen die tijd de maatregelen zodanig zijn versoepeld dat we overal zonder problemen kunnen starten. De auto’s zijn er in ieder geval helemaal klaar voor!”

Kalender 2022

11 & 12 juniADAC Rallye Stemweder Berg
1 & 2 juliADAC Rallye Mittelrhein
17 & 18 septemberRallye Critérium Jean-Louis Dumont
15 & 16 oktoberTwente Rally

Bron: Rallysport Utrecht

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com