RallyNieuws
Martin Menzing & Bart van Heun - Opel Adam - Twente Rally 2021
Martin Menzing & Bart van Heun - Opel Adam - Twente Rally 2021

Rallysport Utrecht trapt seizoen af in Drenthe

Volgende week wordt de JACK’s International Drenthe Rally verreden. Deze nieuwe wedstrijd op de Nederlandse rallykalender zal dan eindelijk worden verreden, nadat deze in 2021 helaas geen doorgang kon vinden. Het team van Rallysport Utrecht zal de dans openen door als 0-auto het veld aan te voeren.

Martin Menzing zal in zijn Opel Adam genavigeerd worden door Bart van Heun. “We hebben in de Twente Rally ook samen gereden,” vertelt Martin. “Die samenwerking verliep erg prettig. Bart heeft zijn zaken op orde en als persoon klikte het ook gewoon goed.” Bart zal niet alleen in de JACK’s International Drenthe Rally in de Opel Adam plaats gaan nemen, maar zal dit seizoen vaker naast Martin plaats gaan nemen.

Eer

Dat het team van Rallysport Utrecht als 0-auto in deze wedstrijd zou gaan rijden, is een last-minute call geweest. Het team voelt zich vereerd voor deze belangrijke taak gevraagd te zijn en heeft de Opel Adam nog eens extra nagelopen. Het serviceteam zal niet alleen de Opel Adam onderhouden, maar ook de Peugeot 206 van Peter van Teunenbroek, de vaste navigator van het team. Peter rijdt in de Peugeot 206 Rally Cup.

“We hebben de auto na de Twente Rally helemaal nagekeken. Het beloof een lange en zware wedstrijd te worden. Ideale omstandigheden om de auto weer eens stevig aan de tand te voelen, voordat ons eigenlijke seizoen begint. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten,” kijkt Martin vooruit.

Wedstrijd

De JACK’s International Drenthe Rally gaat op vrijdagmiddag om 16:46u van start op het rechte stuk van het TT-Circuit bij Assen. Daarna volgt een lange verbindingsetappe naar Kampereiland en omgeving, waar de eerste zes klassementsproeven worden afgelegd. Na de eerste boucle van drie klassementsproeven zal er een remote service worden gehouden. Vanaf 23:05u worden de auto’s terug bij het TT-Circuit verwacht voor het Parc Fermé.

Op zaterdag worden nog eens twaalf klassementsproeven afgewerkt. Deze zijn zowel op en rond het TT-circuit uitgezet, alsook een aantal landelijke proeven tussen Assen en Groningen. De start zal om 9:26u zijn. Om 16:34u staat de finish gepland. De deelnemers hebben dan ruim 559 kilometer afgelegd, waarvan bijna 145 op snelheid.

bron: Rallysport Utrecht

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com