RallyNieuws
Martin Menzing & Wout de Klerk - Opel Adam - Twente Rally 2018
Martin Menzing & Wout de Klerk - Opel Adam - Twente Rally 2018

Rallysport Utrecht wil revanche in ADAC Rallye Stemweder Berg

Komend weekend zal Rallysport Utrecht met twee auto’s en evenzovele equipes afreizen naar het Duitse Lübbecke. Daar neemt men deel aan de ADAC Rallye Stemweder Berg. Een wedstrijd die, verdeeld over twee dagen, 14 klassementsproeven kent en 154 kilometers op snelheid.

Deze wedstrijd is een bekende van het team. In 2017 namen de beide equipes ook al eens deel aan deze wedstrijd, maar moesten ze voortijdig de handdoek in de ring werpen. De beide Mitsubishi Lancer’s lieten het team in de steek. In 2018 nam het team met de toen nieuwe Opel Adam, in het kader van de ADAC Opel Rallye Cup, ook deel aan deze wedstrijd. Een tiende en een twaalfde plaats was destijds hun deel.

Aanloop

De deelname dit jaar kent een gelijksoortige aanloop als die van vorig jaar. Toen was het Ernst Kranenburg die de wedstrijd ervoor zijn auto rolde en voor wie deelname onmogelijk leek. Dit jaar was het teamgenoot Martin Menzing die in België zijn auto rolde en waarbij het team vol aan de bak moest om toch deel te kunnen gaan nemen. “Zo’n beetje alles wat je aan de buitenkant ziet moest worden hersteld of vervangen,” laat Martin optekenen. “Na lang en hard werken is het gelukt om mijn auto op tijd klaar te krijgen. Daarbij is het echter niet gelukt om onze volgende wedstrijd in België te rijden en daarom zijn we uitgeweken naar de ADAC Rallye Stemweder Berg.”

“Deze wedstrijd stond eigenlijk niet op onze kalender,” vertelt Martin Menzing. “Eigenlijk hadden we vorige week in België onze volgende wedstrijd moeten rijden, maar dat is niet gelukt. Vandaar dat we opnieuw in de ADAC Rallye Stemweder Berg aan de start zullen verschijnen. We kunnen dan mijn herstelde Opel Adam dan gaan testen en daarnaast is het gewoon een erg leuke en zeker ook uitdagende, rally.”

Vervanger

Dit keer zal niet Peter van Teunenbroek de navigatorrol op zich nemen. In de veronderstelling dat de schade niet op tijd hersteld zou zijn, had hij zich ingeschreven in de Vechtdalrally met zijn eigen Peugeot 206. “In Alex van Dijk denken we een waardige vervanger te hebben gevonden,” laat Martin weten. Ernst zal opnieuw met Wout de Klerk gaan rijden.

De koprol van Martin’s Opel Adam in de Rallye des Ardennes heeft Martin geen minuut wakker laten liggen. Toch zal hij in Duitsland, volgens eigen zeggen, toch weer even een knop om moeten zetten. “We denken in deze wedstrijd beduidend minder risico te lopen op ernstige schade,” laat Martin weten. “Het asfalt is zoveel mooier en gladder dan het asfalt in België. De korte wielbasis laat de cup-versie van de Opel Adam echt stuiteren door gaten in het asfalt. De R2 variant kan, met zijn extra vermogen, de auto dan wel weer corrigeren maar onze cup-versies zijn wat dat betreft wat zenuwachtiger.”

De ADAC Rallye Stemweder Berg gaat op vrijdagavond om 16:31u van start en rond 21:30u gaan de auto’s in het Parc Fermé. Zaterdagmorgen gaan de wedstrijd al om 08:01u verder. Om 18:30u is het finishpodium voorzien.

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com