RallyNieuws

Rallyteam Breda wil scoren in slotwedstrijd van het seizoen

Al jaren is de Conrad Euregio Rally in het eerste weekend van november de vertrouwde afsluiter van het Nederlandse rallyseizoen. Soms zijn dan enkele titels in de diverse kampioenschappen al verdeeld, maar soms is het ook de laatste mogelijkheid om nog een paar kostbare punten te scoren die de ranking in het kampioenschap beïnvloeden.

Voor de beide equipes van Rallyteam Breda, rijdend met een Citroën C2 R2 Max en een Citroën DS3 R1 is de Euregio Rally eveneens de plek om beslissende zaken te kunnen doen. René Wawrzyniak kan de punten goed gebruiken om zijn positie in het Open Nederlands Rally Kampioenschap te verbeteren. In de divisie 3 is een tweede klassering mogelijk als er voldoende punten gescoord kunnen worden om de plek van Timo van der Marel in te nemen. De afstand tot de leider in het kampioenschap, is te groot om hem de winst te kunnen ontnemen.

Na een buitenlands avontuur in de East Belgian Rally enkele weken geleden, waar geen punten te verdienen waren maar waar vooral voor het plezier en als een soort van rallytraining werd deelgenomen, moet er in Hengelo weer serieus gewerkt gaan worden. Een heel ander soort rally, zoals we die in Nederland gewend zijn en daarmee een sterk contrast met de proeven zoals die in België gekend zijn. Met name de krappe bochten zonder doorzicht, de zeer uiteenlopende kwaliteit van de verharding en het hoogteverschil maken de wedstrijden in België een feestje voor de rijders. Mede daardoor waren er ook wel een ‘paar momentjes’ zoals Christiaan van der Rijsen ze beschreef. Zoals die links 1 die op snelheid tóch iets scherper bleek, en waar het door een combinatie van geluk en stuurmanskunst beperkt bleef tot een narrow escape in plaats van een crash voor de heren met hun Citroën C2 in rallytrim.

De Conrad Euregio Rally wordt verreden op zaterdag 2 en zondag 3 november. Uitvalsbasis is het Overijsselse Hengelo. Het deelnemersveld start op zaterdag omstreeks 14.30 uur met de eerste boucle van drie klassementsproeven, gevolgd door een service van 50 minuten. Daarin zullen de rallyauto’s klaargestoomd worden voor de tweede boucle van die dag met opnieuw de drie eerder verreden klassementsproeven. Vanaf 19.40 uur gaan de rallyauto’s het wachtpark in voor de nacht. René Wawrzyniak en Christiaan van der Rijsen starten met nummer 31 in het evenement.

De tweede etappe van de rally start op zondag 3 november iets voor 10.00 uur als de leider zijn auto mag ophalen in het wachtpark. De service die daarop volgt kan gebruikt worden om de auto klaar te maken voor de resterende proeven, zes stuks in totaal. Als kort na 15.00 uur de eerste deelnemer over het podium gaat zal de winnaar van de rally bekend zijn.

Een goed resultaat wordt tijdens de Twente Short Rally ook beoogd met de inzet van Dolf Dekking als navigator naast Góska Lyszkowska in de DS3 R1 van het team uit Breda. De samenwerking in Hellendoorn is zo goed bevallen dat Dolf gevraagd is om ook in Hengelo te gaan navigeren. Samen zullen zij op zaterdag 2 november deelnemen in de shortrally die uit 6 klassementsproeven bestaat. De Canna-groene DS3 zal dan met startnummer 144 getooid zijn. Start van de eerste deelnemer is begin van de middag en omstreeks 17.00 uur wordt deze terug verwacht aan de finish.

Ondertussen is binnen het team al een blik gericht op 2014. Daarbij is natuurlijk de vraag welke wedstrijden er op de eigen wedstrijdkalender gaan verschijnen en op welke wijze daaraan invulling gegeven gaat worden. Vooralsnog is daarbij uitgangspunt dat beide Citroëns in hun huidige verschijning terug gaan komen op de rallypaden.

Tekst: Rallyteam Breda
Foto: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com