RallyNieuws

Reanimatie van een rallylegende

Vandaag, 12 december, gaat de boeken in als een dag waarin we stil gaan staan bij het moment dat een rallylegende bijna zijn laatste adem zou blazen. Het werd plotseling een gifzwarte dag. Gelukkig werd dit, met de juiste hulp van verschillende hulpverleners, alsnog een goede dag en heeft de rallylegende inmiddels weer wat kilometers gemaakt. Een rallylegende laat zich niet zomaar stoppen is nu wel duidelijk!

Vanmorgen, omstreeks 09:00, was het goed zichtbaar dat het niet goed ging. Hij was aan het hoesten, trilde hevig en bewegen was ook erg pijnlijk. Het was duidelijk dat het echt niet goed ging. Zoals ze het in de rally dan zeggen, code 1000 BRAVO. De hulpdiensten werden dan ook snel ingeschakeld en gelukkig waren ze snel ter plaatse. Het hart van de rallylegende had problemen en er was dan ook geen twijfel. Zorgvuldig werd hij dan ook opgeladen om hierna te bepalen welke plek voor hem het beste zou zijn.

En dan wordt het even stil. Plotseling is er het besef dat de rallylegende wellicht nooit meer terug zal komen zonder de juiste hulp. Ik stond dan ook even verstijfd van het feit dat ik wellicht getuige was van zijn definitieve vertrek. De hulpverlener zag de verslagen blik in mijn ogen en stelde mij gerust. Hij vroeg of ik meeging. Uiteraard! Ik ga natuurlijk deze rallylegende niet in de steek laten. Eenmaal in de gele wagen gestapt was het maar goed dat ik niet kon zien wat er achter mij gebeurde. Ik weet ook zeker dat hij een traantje heeft gelaten!

Dit weekend hiervoor heeft deze rallylegende nog veel meegemaakt en was hij zelfs ook op het KNAF feest terug te vinden. En wederom met veel plezier en met al het gemak zoals hij door het leven gaat. De zondag was even een rustdag en bleef hij lekker binnen de stad. Er was geen aanleiding om aan te nemen dat hij plotseling ziek werd of al ziek was. De zondag verdween ik dan ook in mijn huis en dus verloor ik hem ook uit het oog. Had ik maar bij hem gebleven die bewuste zondag, dan was het wellicht nooit gebeurd.

Eenmaal aangekomen bij de chirurgen werd direct alles uit de kast getrokken. De eerste hulpverlener droeg de rallylegende professioneel over aan de chirurgen die zich direct ontfermde over de legende. Gelukkig was zijn toestand stabiel, maar helaas niet aanspreekbaar. Hij werd dan ook spoedig aan de computers gekoppeld. In de wachtruimte kwam dan snel het woord naar buiten dat zijn hart serieuze problemen had. Toch waren de chirurgen kundig genoeg om deze rallylegende weer op de oude voet te krijgen. Donoren werden dan ook snel geregeld en dan is het plotseling lang wachten.

Dat lange wachten zint mij totaal niet. Je weet dat hij nog steeds de problemen heeft en het is maar de vraag of de rallylegende met deze donoren ook weer werkelijk de oude gaat worden. Je wacht, je drinkt koffie en wacht nog maar eens. Uiteindelijk was er rond de klok van 12:00 het verlossende woord! De rallylegende was weer de oude en hij had alweer praatjes. De computers en het kundig ingrijpen van de chirurgen kwam helaas wel met een rekening, maar dat mag de pret niet drukken.

Wat was ik toch weer blij toen ik hoorde dat het motorblok van mijn Mondeo weer goed draaide. Op 2 cilinders draait een auto toch niet lekker! De sleper had mij naar de juiste garage gereden die mij direct konden helpen. Uiteindelijk stond ik dan ook om 13:00 gewoon weer op mijn werk! Dit was een succesvolle reanimatie!

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com