RallyNieuws
Renault Clio Rally3
Renault Clio Rally3

Renault rond tests Clio Rally3 af

Slechts enkele dagen geleden sloot Renault het uitgebreide testprogramma voor de geheel nieuwe Clio Rally3 af. Het is de eerste Clio die beschikt over vierwielaandrijving, waar de Rally5 en Rally4 versies het met twee aangedreven wielen moeten stellen.

De Clio Rally3 is door Alpine, in samenwerking met onder andere het Alpine F1 team in het Britse Enstone, ontwikkeld. Daarbij is de Clio Rally3 door acht rijders en elf navigators over 2500 kilometers op asfalt en over 2000 kilometers onverhard gestuurd.

Uiterlijk verschillen de Rally3 en de Rally4 en Rally5 edities niet zoveel van elkaar. De Rally3 versie kent een achtervleugel zoals we die van de Rally2 of de oudere R5 auto’s kennen. Verdere specificaties zijn nog niet bekend gemaakt.

Op 15 januari 2023 zal de nieuwe auto officieel op het Pas de la Casa Circuit in Andorra onthuld worden. De verwachting is dat de auto in april gehomologeerd zal worden. Vanuit Nederland is er ook belangstelling voor deze auto. Heuvel Motorsport heeft de auto inmiddels kunnen testen.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com