RallyNieuws
ypres rally oktober 2020
ypres rally oktober 2020

Renties Ypres Rally bevestigt kandidatuur Wereldkampioenschap Rally 1-4 oktober 2020

De organisatie van de Renties Ypres Rally, Club Superstage, bevestigd vanavond in een persbericht in gesprek te zijn met de FIA en de promotor van het wereldkampioenschap rally. De nog immer voortdurende coronacrisis heeft wereldwijd diverse sportwedstrijden stil gelegd. Dat geldt ook voor het wereldkampioenschap rally, het WRC. Diverse wedstrijden zijn inmiddels geschrapt, maar de promotor hoopt samen met de FIA dit jaar toch een substantieel aantal wedstrijden te kunnen organiseren om het kampioenschap toch enige inhoud te kunnen geven.

Gaten

Club Superstage hoopt één van de gaten te kunnen opvullen en daarmee het wereldkampioenschap voor het eerst naar België te halen. De wedstrijd is reeds van juni naar oktober verplaatst. Club Superstage, niet onbekend met het organiseren van de wedstrijd op internationaal niveau, werd gevraagd de mogelijkheden te bekijken om de 56e editie van de Ypres Rally voor het wereldkampioenschap mee te laten tellen.

Eer

Bij monde van Jan Huyghe laat het organisatiecomité weten het een eer te vinden om voor het WRC 2020 gevraagd te worden. “Dat is de verdienste van de honderden vrijwilligers en leden van onze club die zich elk jaar opnieuw belangeloos inzetten voor onze organisatie. Enkel dankzij hen kunnen we rally’s organiseren. Dit is de verdienste van ons ganse team. Bovendien wordt de Ypres Rally in Europa al jaren geroemd voor de kwaliteit van de organisatie, de beleving en de veiligheid. We zijn vereerd dat de FIA ons heeft gevraagd en vanaf dat moment heeft Club Superstage een versnelling hoger geschakeld om een nieuwe timing uit te werken, de klassementsproeven vast te leggen, de Stad Ieper, de federatie en andere overheden te benaderen, enz.”

Plannen

Volgens woordvoerder Jan Huyghe is het idee door de overheden, de stad Ieper en de partners van het evenement goed ontvangen. In de plannen, die een sterk Belgisch karakter zullen hebben, zijn twee iconen uit de Belgische autosport met elkaar verbonden. Daarmee doelt hij op de rally minnende stad Ieper en Spa-Francorchamps. Er is volgens de zegsman echter nog niets beslist. “Club Superstage onderhandelt op dit moment met de FIA en WRC Promotor en eerstdaags zal de beslissing genomen worden.”

Voor de vele Belgische rallyfans is de droom om in eigen land een WRC manche bij te kunnen wonen een droom die heel erg dichtbij komt.

Tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com