RallyNieuws
Ard Pierik & Sietze Hendriks - 206 Rally Cup - Centraal Nederland Rally 2017
Ard Pierik & Sietze Hendriks - 206 Rally Cup - Centraal Nederland Rally 2017

Revanche voor Ard Pierik in Centraal Nederland Rally

Afgelopen zaterdag werd de eerste Centraal Nederland (Short-) Rally verreden. Dit op de proeven bij Zeumeren en het buurtschap Huinen in de gemeente Putten. Twee proeven die elk meermaals werden verreden. Het serviceterrein bevond zich op industrieterrein de Harselaar, nabij Barneveld.

De Rally werd gewonnen door thuisrijder Jasper van den Heuvel. Hij wist in zijn Mitsubishi Lancer Evo X de Subaru Impreza World Rally Car van Erik van Loon vanaf het begin voor te blijven. Ook Bob de Jong, eveneens met een op papier sterkere auto kon de tijden van Jasper niet bijhouden. Door het uitvallen van Erik van Loon schoof Bob de Jong van de derde naar de tweede plaats en wist Jim van den Heuvel de derde plaats te pakken.

De winst in de Short Rally, waarin ook de 206 Rally Cup zich met zeven deelnemers had ingeschreven, werd gewonnen door Piet-Heijn van der Heijden. Hij gebruikte deze wedstrijd om eens een Ford Fiesta R5 te proberen. Tweede werd Janjur Monshouwer terwijl Marc Schipper met zijn BMW M3 de derde tijd vastlegde.

206 Rally Cup

Na het debuut in de Zuiderzeerally, waar saamhorigheid en teamgeest de boventoon voerden, is te merken dat er zo langzamerhand toch een competitie element ontstaat. De auto’s zijn allemaal nagenoeg gelijk aan elkaar. Het verschil moet dus door de rijder zelf gemaakt gaan worden. In de strijd vooraan hoeft men zich niet te mengen, dat kunnen de 206’jes niet bijhouden. Blijft dus over het verschil dat de rijders zelf kunnen maken en die strijd begint nu beetje bij beetje zichtbaar te worden.

Ard Pierik & Sietze Hendriks

“Ik ging er op de eerste klassementsproef gelijk al vol in. Ik maakte daardoor een klein foutje. Daarom besloten we het bij de tweede proef iets rustiger aan te gaan doen. Vanaf dat moment ging het echt prima,” zegt Ard Pierik. “We hebben de afgelopen weken nog andere steunen voor het motorblok gemonteerd. Daardoor hebben we ook een betere wegligging. Qua proeven vond ik de tweede klassementsproef, Huinen, echt mooi. We hebben geen fouten gemaakt en er zich nog geen krasje op de auto.”

Geert ter Harmsel & Jan Kamphuis - 206 Rally Cup - Centraal Nederland Rally 2017
Geert ter Harmsel & Jan Kamphuis – 206 Rally Cup – Centraal Nederland Rally 2017

Geert ter Harmsel & Jan Kamphuis

“We zijn erg tevreden,” zegt Geert ter Harmsel. “We hebben meer plezier gehad dan in de Zuiderzeeshortrally. Ik had tijdens het rijden een enorme smile op mijn gezicht,” vervolgt Geert. “Dit ondanks het feit dat het op het laatst ploegen werd in het onverhard, maar desalniettemin liggen deze proeven van me wel. De samenwerking met mijn navigator is erg goed maar daar valt nog veel meer uit halen.

Marcel Vogelzang & Danny Hoekstra - 206 Rally Cup - Centraal Nederland Rally 2017
Marcel Vogelzang & Danny Hoekstra – 206 Rally Cup – Centraal Nederland Rally 2017

Marcel Vogelzang & Danny Hoekstra

“Op zich ging alles prima. We misten alleen het nodige vermogen. Het leek wel of de gasklep niet voldoende open ging.” Dat ging die ook niet want even later, bleek er een probleem in de gaskabel te zitten. Daardoor ging die gasklep niet helemaal open en mistte de Peugeot het nodige aan vermogen. “We hebben het probleem opgelost en toen we de laatste proef nog eens flink gas wilden gaan geven, kwam het bericht dat die proef werd afgelast.”

Eduard Eertink & Michiel Klein Horsman - 206 Rally Cup - Centraal Nederland Rally 2017
Eduard Eertink & Michiel Klein Horsman – 206 Rally Cup – Centraal Nederland Rally 2017

Eduard Eertink & Michiel Klein Horsman

“Voor ons begon de dag erg goed. We waren de snelste op de eerste klassementsproef. Die voorsprong verspeelden we direct weer op de tweede proef,” zegt Eduard Eertink. “We raakten de tel kwijt op de tweede rondkoers door een aanwijzing die op het pijlbord stond. We kregen uiteindelijk de tijd die we bij de volgende doorgang zouden rijden ook als tijd voor deze proef toegewezen. Daar kwam nog wel een tijdstraf van één minuut boven op. We reden die proef de tweede keer precies een minuut sneller, dus die straf viel nog mee.”

Leendert Lok & Marcel Lamme - 206 Rally Cup - Centraal Nederland Rally 2017
Leendert Lok & Marcel Lamme – 206 Rally Cup – Centraal Nederland Rally 2017

Leendert Lok & Marcel Lamme

“We mistten wat motorvermogen,” zegt Leendert Lok. “Vuil in de bobine zorgde ervoor dat we op maar drie van de vier cilinders reden. Ook hebben we nog even vast gestaan in het zand van de tweede klassementsproef,” gaat Leendert verder. “Zo hadden we iedere proef wel wat, we hebben zelfs de motor op de vierde proef nog af laten slaan. Het ging dus even niet zo heel erg lekker dit keer. Wel waren de proeven erg uitdagend maar moesten we soms wel lang wachten voordat we van start konden.”

Ron Buninga & Richard Bens - 206 Rally Cup - Centraal Nederland Rally 2017
Ron Buninga & Richard Bens – 206 Rally Cup – Centraal Nederland Rally 2017

Ron Buninga & Richard Bens

“We hebben weer geweldig genoten, ondanks dat we wat terughoudend hebben gereden,” zegt een glunderende Ron Buninga. “We hebben op de tweede klassementsproef nog een foutje gemaakt, een beginnersfoutje. Op het onverharde deel van die proef kwam mijn 4×4 ervaring goed van pas. Daardoor konden we de auto redelijk goed door het onverhard trekken. Ook hebben we nu onze rallylicentie op zak en kunnen we deel gaan nemen aan de ELE Rally. Dat uitstapje naar onze thuiswedstrijd maken we voordat we straks in de Vechtdalrally weer zullen gaan rijden.

Rutger-Jan Hesselink & Dave Kuiper - 206 Rally Cup - Centraal Nederland Rally 2017
Rutger-Jan Hesselink & Dave Kuiper – 206 Rally Cup – Centraal Nederland Rally 2017

Rutger-Jan Hesselink & Dave Kuiper

“Het zat ons deze wedstrijd niet mee,” vertelt Rutger-Jan. “We hebben voor de wedstrijd nog een nieuwe koppakking gemonteerd om problemen te voorkomen. We hadden echter totaal geen vermogen deze wedstrijd. We zullen dus thuis in de werkplaats op zoek moeten gaan naar de oorzaak van dit probleem. Hoewel de proeven leuk en uitdagend waren, zat er geen vaart in de wedstrijd en dat vond ik toch wel jammer.”

1Ard PierikSietze Hendriks
2Geer ter HarmselJan Kamphuis
3Marcel VogelzangDanny Hoekstra
4Eduard EertinkMichiel Klein Horsman
5Leendert LokMarcel Lamme
6Ron BuningaRichard Berns
7Rutger-Jan HesselinkDave Kuiper

 

Stand 206 Rally Cup

ZuiderzeeCentraalVechtdalHellendoornTwentetotaal
1.Harmsel/Kamphuis232548
2.Lok/Lamme281947
3.Eertink/Schopman252146
4Pierik/Hendriks153045
5.Vogelzang/Hoekstra172340
6.Hesselink/Welink231538
7.Buninga/Berns191736

 

Scratchklassement

ZuiderzeeCentraalVechtdalHellendoornTwentetotaal
1.Lok/Lamme404
2.Pierik/Hendriks033
3Eertink/Schopman112
4.Hesselink/Welink101
5Harmsel/Kamphuis000
Buninga/Berns000
Vogelzang/Hoekstra000

Nadere informatie:

Website: http://206rallycup.nl
Facebook: https://www.facebook.com/206-Rally-Cup-591074104374328/

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com