RallyNieuws
Rick Arendsen - Toyota GR Yaris - 2023
Rick Arendsen - Toyota GR Yaris - 2023

Rick Arendsen start in ELE Rally met Toyota GR Yaris

Dit jaar stond Rick Arendsen nog niet aan de start van een wedstrijd. Desondanks waren hij en zijn team wel druk aan het werk om rallyauto’s te prepareren en service te verlenen. Nu is het dan toch tijd om zelf weer eens achter het stuur te kruipen. Niet dat van de Honda Civic, maar van de Toyota GR Yaris. Naast hem zal, zoals altijd, Edwin Arendsen, plaatsnemen.

Kennismaken

Na jaren met een tweewiel aangedreven auto te hebben gereden, debuteert Rick nu in een vierwiel aangedreven auto. Met dit debuut maakt hij ook zijn entree in de GR Yaris Challenge. De ELE Rally staat weliswaar niet op de kalender van de challenge, toch staan er diverse deelnemers hieraan aan de start. “Op deze wijze kunnen we niet alleen goed kennis maken met de auto, maar ook met onze directe tegenstanders,” aldus Rick. Er starten namelijk nog drie andere equipes uit de GR Yaris Challenge.

Het serviceterrein is dit keer op het evenemententerrein De Knokert in Veghel gesitueerd. Onder de tent van Arendsen Racing is niet alleen de eigen Yaris te vinden. Ook de Ford Fiesta Rally3 van Paul Souman wordt door het team geprepareerd. Deze auto hebben we dit jaar al een aantal keren begeleidt tijdens buitenlandse wedstrijden. Wat dat betreft zijn we als serviceteam dit jaar al goed opgewarmd.

Zwaar

De ELE Rally geldt als een zware wedstrijd voor mens en machine. Op 2 juni gaat de eerste klassementsproef om 19:43u van start voor de eerste deelnemer. Even voor middernacht zal de eerste deelnemer de auto in het Parc Fermé parkeren. Op zaterdag 3 juni gaat de wedstrijd om 11:05u de vrijde klassementsproef van start. In het centrum van Son zal de finish dan zijn vanaf 22:32u. De deelnemers hebben dan 182 kilometer op snelheid afgewerkt, waarbij ruim 23 kilometer op onverharde ondergrond wordt verreden.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com