RallyNieuws
Troela
Troela

RIP 43

Opeens was daar het bericht dat Ken Block was overleden. Wat? Zo oud was hij toch nog niet? Nee, hij was slechts 55 jaar oud.

Ik zag hem voor het eerst in Duitsland in 2010 rijdend in een WRC van mijn favoriete merk: een Ford Focus met startnummer 43. Ik heb net de foto’s nog even teruggekeken. De herinneringen kwamen terug.

Totdat hij aan de start in het rally-WK kwam, wist ik niet wie hij was. Ik heb die achterstand toen snel ingehaald. Hij was al rallyrijder in zijn thuisland en deed aan Gymkhana. In tegenstelling tot wat ik dacht (turnen), was dat ook iets met auto’s. De filmpjes die ik van deze tak van sport vond, waren fantastisch. En die speciale edities die Ken maakte in afgezette delen van grote steden waren fabuleus. Net als zijn wagenbeheersing en de auto’s die hij gebruikte. Als u de video’s gezien hebt, begrijpt u wat ik bedoel. Op 0,34 cm afstand langs obstakels scheren met meer dan gemiddelde snelheid, ondertussen handtekeningen uitdelend aan het asfalt met de achterbanden van de auto.

In 2011 was ik wederom in Duitsland bij de media-area op het servicepark en daar hebben enkele van mijn vrienden een handtekening van hem persoonlijk (dus niet zijn achterbanden) gekregen. Aan alles kon je zien dat hij die aandacht van fans prachtig vond.

Verder weet ik eigenlijk niets van Ken Block persoonlijk maar je kon zien dat hij plezier had in wat hij deed. Genieten van elke seconde. Hij is overleden na een ongeluk met een sneeuwscooter. Ik kan mij zo voorstellen dat hij vol plezier bezig was, toen het noodlot toesloeg.

Dit bewijst maar weer eens voor de zoveelste keer dat je in het hier en nu moet leven, zoveel mogelijk moet genieten en herinneringen moet maken. Het kan zo maar afgelopen zijn.

RIP Ken

Tekst: Troela

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com