RallyNieuws

Riwald Dakar Team over de finish in Dakar Rally

De Dakar Rally 2014 zit erop. Velen bestempelden deze editie als de zwaarste die tot op heden in Zuid-Amerika is verreden. Ook het Riwald Dakar Team kwam niet ongeschonden uit de strijd. Het Nederlandse topteam liet regelmatig de snelheid van de HRX Ford zien met knappe top-10 klasseringen, maar kampte ook enkele malen met pech. Toch overheerste tevredenheid toen Bernhard ten Brinke op zaterdagmiddag over de finishlijn kwam.

De slotetappe voerde de deelnemers door de heuvels richting Valparaiso over een parcours van ruim 150 kilometer. De auto’s en de vrachtwagens startten wederom door elkaar, wat regelmatig tot lastige situaties leidde. Bernhard ten Brinke reed op safe naar de finish, na twee weken vol ontberingen en sterke resultaten: “Al met al een rit zonder al te veel bijzonderheden. Ik heb een tijdje achter een Kamaz gereden en achter Gerard de Rooy. Hij liet me er op een gegeven moment voorbij. Het laatste deel van de proef had ik wat problemen met de versnellingsbak, waardoor ik de proef rustig heb uitgereden. Finishen was het doel en ik ben blij dat we hier staan!”

Bernhard ten Brinke reed de loodzware Dakar uit met de 22e positie in de afsluitende etappe en de 28e positie in het eindklassement. Gert Huzink en Erik Wevers haalden helaas de finish in Valparaiso niet.

Bron: Riwald Dakar Team

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com