RallyNieuws
Roald Leemans - Citroën DS3 R5 EVO3 - 2019
Roald Leemans - Citroën DS3 R5 EVO3 - 2019

Roald Leemans blijft met nieuwe R5 merkentrouw

Na enkele seizoenen met de Citroën DS3 R3T aan diverse (intern-)nationale wedstrijden te hebben deelgenomen, zal Roald dit jaar de opstap maken naar de R5 uitvoering van de DS3. Daarmee komt een lang gekoesterde wens in vervulling.

Verrast

Tegenover RallyNieuws laat Roald weten erg blij te zijn met de mogelijkheid om komend seizoen met een R5 ten strijde te kunnen trekken. “We waren al langere tijd op zoek naar een R5. We hadden in eerste instantie onze zinnen gezet op een Ford Fiesta R5. Die deal ging echter niet door en toen zijn we verder gaan kijken. Op een gegeven moment zijn we op deze DS3 R5 gestuit. Half februari zijn we naar Oostenrijk gereden, daar komt de DS3 namelijk vandaan en hebben we een korte test gedaan. We waren aangenaam verrast en hebben de deal gesloten.”

Citroën DS3 R5 EVO3

Anders

De DS3 R5 is helemaal opnieuw opgebouwd en is een EVO3 uitvoering. Behalve de carrosserie is alles aan de auto volledig nieuw. De carrosserie is o.a. nog gebruikt door Craig Breen en Simone Tempestini. “Deze auto rijdt wel heel anders dan bijvoorbeeld de Fiesta,” zegt Roald. “De motor in de DS3 houdt meer van hogere toerentallen lijkt het. Verder hebben beide auto’s hun voors en tegens. Het is misschien wel niet de snelste R5 die er op dit moment in Nederland rondrijdt, maar snel genoeg om weer veel ervaring op te doen en daarnaast blijft het natuurlijk gewoon erg leuk om met zo’n top auto te kunnen rijden.”

Livery

In de dagen voorafgaand aan de Sijperda Zuiderzeerally wordt de auto in de nieuwe livery gezet. “Het ontwerp is nagenoeg klaar en zijn er nog met de sponsoren over in gesprek, maar het wordt wel gaaf,” laat Roald weten.

Tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com