RallyNieuws
Roald Leemans & Chris van Waardenburg - Volkswagen Polo GTi T5 - Hellendoornrally 2023
Roald Leemans & Chris van Waardenburg - Volkswagen Polo GTi T5 - Hellendoornrally 2023

Roald Leemans doet in Hellendoornrally wederom van zich spreken

In de GTC Rally die begin juli werd verreden liet Roald Leemans zeer indrukwekkende prestaties zien in de Volkswagen Polo GTi R5. Zowel het publiek langs de klassementsproeven als op het servicepark werden zijn verrichten van minuut tot minuut gevolgd. Een lekke band in de laatste boucle gooide echter gitzwarte roet in het spreekwoordelijke eten en een zucht van ontzetting was overal te horen.

Het team wilde in de Hellendoornrally echter revanche gaan nemen en middels crowdfunding, vrienden, familie en sponsoren werd het benodigde budget gevonden om opnieuw met de Polo van start te gaan. Er werd gestart met dezelfde afstelling als die in de GTC Rally. “Die heeft voor ons fantastisch gewerkt,” laat Roald weten. “We hebben echter gemerkt dat de Hellendoornrally een andere afstelling vereist. Tijdens de servicemomenten hebben we die dan ook steeds iets bijgesteld.”

Klassement

Vanaf de start op de vrijdagavond zaten Roald en zijn navigator Chris van Waardenburg er al goed bij. Na de eerste boucle van drie proeven lag het tweetal op een derde plaats, daarbij 16 andere equipes uit de Rally2/R5 klasse achter zich latend. Vol goede moed ging het tweetal dan ook de tweede boucle van de avond in en wisten door te schuiven naar de tweede plaats in het algemeen klassement.

Op zaterdagmorgen werden deze prestaties doorgezet. Roald kreeg echter te maken met technische problemen. Op de achtste klassementsproef sloeg de auto een aantal keren af en kreeg de Polo last van onderstuur. “Daardoor werden we op die proef slechts zevende, maar konden desondanks de tweede plaats algemeen behouden,” verklaart Roald het resultaat “We moesten in langzame bochten via het achterste differentieel compenseren.”

“We hadden inmiddels het achter differentieel al vervangen tijdens de eerste service. Het onderstuur was daarmee een stuk minder. We werden toch weer verrast met dit probleem in een langzame bocht naar rechts. Daardoor gleden we iets te ver naar buiten en belandden in een diepe sloot,” verklaart Roald de uitval.

Resultaten

“Het is stevig balen,” zegt Roald nadat hij in het servicepark terugkeert. “We waren goed op weg wederom een mooie prestatie neer te zetten. We waren een van de weinige teams die de top bij konden houden. “We hebben in de voorbereidingen ontzettend hard gewerkt om het budget bij elkaar te krijgen en dan is in een greppel glijden erg zuur. Toch zijn we tevreden over hetgeen we hebben kunnen laten zien. We kunnen goed met de top meekomen en aansprekende resultaten laten zien.”

Ondanks het uitvallen oogstten Roald en Chris opnieuw veel bewondering van zowel publiek als de overige deelnemers. “Dit jaar opnieuw aan de start staan is geen realistische optie,” legt Roald de situatie uit. “We zijn voor volgend jaar druk op zoek naar budget om vaker aan de start te kunnen staan. Ik hoop dat onze prestaties in zowel de GTC Rally als deze Hellendoornrally helpen om budget voor een competitieve auto te kunnen vinden.

bron: Rally Team Leemans

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com