RallyNieuws
Roald Leemans & Christiaan Paul van Waardenburg - Citroen DS3 R3T - ADAC Rallye Sulingen 2018
Roald Leemans & Christiaan Paul van Waardenburg - Citroen DS3 R3T - ADAC Rallye Sulingen 2018

Roald Leemans wil goede prestatiereeks in ELE Rally voortzetten

Wapen

Komend weekend zal rondom Veldhoven de 54e ELE Rally worden verreden. Een wedstrijd waar ook Roald Leemans zich, samen met zijn navigator Christiaan Paul van Waardenburg, heeft ingeschreven. Opnieuw zal de bijzonder uitgedoste Citroën DS3 R3T het wapen zijn waarmee het duo de strijd met de concurrentie aan zal gaan.

Band

“De wagen komt meer en meer naar ons toe,” begint Roald. “Ik kan steeds een tandje harder, zonder dat de auto ineens uitbreekt. Bij onze vorige wedstrijd, de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”, kon ik in mijn klasse goed partij geven. Ik moest daarbij partij geven aan andere DS3 rijders die de snellere MAXI-uitvoering reden. Helaas wierp een lekke band roet in het eten en was een goede klassering niet meer mogelijk. De tijden die ik op de klassementsproeven bleef rijden lieten echter zien dat ze competitief waren.”

Aan de auto hebben we sinds de wedstrijd in Duitsland geen bijzonderheden hoeven doen. We hadden namelijk geen schade gereden en zijn ook geen vreemde dingen tegengekomen. Uiteraard heeft de DS3 wel het gebruikelijke onderhoud gehad en staat hij er helemaal tiptop bij, klaar om de strijd aan te gaan.

Conditie

Niet alleen de auto is in tiptop conditie. Ook Roald zelf werkt hard aan zijn conditie. “Om een lange en zware wedstrijd als de ELE Rally goed door te komen en al die tijd geconcentreerd te blijven, is een goede conditie nodig. Vooral de vrijdagavond, waarbij tot het middernachtelijk uur wordt gereden, is zwaar voor de concentratie. Ik sport daarom veel en let goed op mijn voeding. Aan onze voorbereiding zal het in ieder geval niet liggen,” aldus een topfitte Roald.

Leiding

“Het zal geen gemakkelijke strijd worden. Onze auto is in de klasse RC3 ingedeeld en daar staan best een aantal auto’s in die ook flink hard kunnen gaan. Directe tegenstand is van Hans Becx te verwachten, hij rijdt in eenzelfde DS3 als de mijne,” zegt Roald. “Zowel in de klasse RC3 als in het Junior kampioenschap sta ik momenteel aan de leiding. Het primaire doel is om die eerste plaatsen vast te houden en dus zal ik flink gas moeten gaan geven en de aandacht niet laten verslappen.”

ELE Rally

De 54e editie van de ELE Rally kent 175 kilometers, verdeeld over 14 klassementsproeven, die op snelheid moeten worden afgelegd. De start is op vrijdagavond op het start-/finishpodium bij SchippersStop. Na middernacht keren de deelnemers terug om op zaterdag na het middaguur weer van start te gaan voor de resterende acht proeven. De finish wordt rond 22:45u verwacht.

Servicetent

In tegenstelling tot voorgaande jaren is het serviceterrein niet meer bij SchippersStop aan de Habraken te Veldhoven. Dit jaar is het gelegen aan de Habraken 2409 in Veldhoven. Daar staat ook de servicetent van Rally Team Leemans en daar kan niet alleen kennisgemaakt worden met de rallysport en het serviceteam, maar ook met de drankjes van hoofdsponsor Cannabis Energy Drink.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com