RallyNieuws
Antoine van Ballegooijen & Johan Findhammer - Mitsubishi Lancer Evo X - Rally van Zuid Limburg 2016
©Geert Louagie / Antoine van Ballegooijen & Johan Findhammer - Mitsubishi Lancer Evo X - Rally van Zuid Limburg 2016

Rookie Rally Team glibbert naar zevende plaats in Rally van Zuid Limburg

Het Rookie Rally Team streek afgelopen weekend naar in het Belgische Gingelom, waar de tweede Rally van Zuid Limburg werd verreden. Een wedstrijd over 97,88 kilometers op snelheid, verdeeld over 12 klassementsproeven. Deze wedstrijd vormt voor de uit Nuenen afkomstige rijder Antoine van Ballegooijen en de in Egchel woonachtige navigator Johan Findhammer de afsluiter van het rallyseizoen 2016.

De Mitsubishi Lancer Evo X werd voor de laatste keer dit seizoen weer helemaal op punt gezet om de strijd aan te gaan met een flink contingent collega Evo rijders. Maar liefst 11 Evo X rijders stonden aan de start, terwijl er nog eens vijf met vorige generaties van dit Japanse rallymonster deelnamen. Genoeg uitdaging dus voor Antoine en Johan om er eens goed voor te gaan zitten en hun betrekkelijk lage en enigszins teleurstellende, startpositie flink te gaan verbeteren. De organisatie had het team namelijk het startnummer 19 toegekend.

Dat de wegen in deze streek van België glad konden zijn, was Antoine door eerdere deelnames aan wedstrijden in deze streek genoegzaam bekend. De regen maakte het echter allemaal nog een graadje lastiger. Een aantal keren gleed de Mitsubishi door op de spekgladde ondergrond, zelfs daar waar voorzichtigheidshalve al eerder het rempedaal werd beroerd. Daarnaast kregen Antoine en Johan ook nog eens op twee klassementsproeven een lekke band te verwerken. Dat heeft het team de nodige tijd gekost.

Ondanks deze tegenvallers werden de mannen van het Rookie Rally Team toch nog zevende in de einduitslag en van alle Lancer Evo X rijders waren Antoine en Johan derde. Zonder de lekke banden was een zesde plaats in het algemeen klassement mogelijk geweest. De winst in deze wedstrijd ging naar de Belg Kris Princen in de Peugeot 208 T16. Tweede werd Piet van Hoof in de zeer snelle Mitsubishi Lancer Evo 4.

De in zwart met goud uitgedoste Mitsubishi Lancer Evo X  heeft zich, mede dankzij de noeste arbeid van het serviceteam, weer van zijn beste kant laten zien en is in de werkplaats weer ontdaan van het Belgische zand en modder en zal winterklaar gemaakt worden.

De leden van het Rookie Rally Team zullen de winterstop gebruiken zich te beraden op het nieuwe seizoen. In welk kampioenschap stappen ze, België of toch Duitsland, of stelt het team toch zelf een kalender op voor volgend jaar met daarin de wedstrijden die het zelf graag wil rijden?

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com