RallyNieuws
Ruud Middel & Bart Stax - Fiat Grande Punto Abarth R3D - Visual Art Rally 2019
Ruud Middel & Bart Stax - Fiat Grande Punto Abarth R3D - Visual Art Rally 2019

Ruud Middel Rally team eindelijk van start

Op zaterdag 3 oktober is het dan eindelijk zover; de eerste rally van seizoen 2020 voor het Ruud Middel Rally Team, de ACtronics Achterhoek Rally, staat dan op de kalender! Uiteraard behoeft geen uitleg waarom we de Abarth Grande Punto pas in oktober, in plaats van de gebruikelijke maart of april, van stal halen.

Maximum

De Achterhoek Rally wordt dit jaar voor de tweede maal georganiseerd en kent drie verschillende klassementsproeven die ieder tweemaal verreden worden. Het totale aantal kilometers op snelheid komt daarmee op 80. Een voordeel van het weinig aantal rally’s dat dit jaar doorgang zal vinden is het aantal deelnemers per wedstrijd. Op moment van schrijven is het maximum van 120 equipes zelfs bijna bereikt!

Ruud: “Ook al worden we van die 120 deelnemers 120e, ik ben blij dat we dit jaar toch nog aan de start van een rally staan. Een dagje plezier maken, auto heel houden en daarna lekker vooruitkijken naar 2021 is het devies!”

Naast Ruud zullen ook Bart Stax als navigator en Arno, Boy en Tjakko als monteurs afreizen naar Eibergen, locatie van start en finish.

Testen

Na de succesvolle testdag op het circuit in Meppen, alweer ruim zes maanden geleden, is de snelle Punto diesel gewassen en aan de kant gezet. “We hebben toen vooral veel kilometers gemaakt om de duurzaamheid te testen. Alles bleek zich zoals verwacht gehouden te hebben en dus stond de auto snel klaar voor de eerste wedstrijd. Daar hebben we uiteindelijk een half jaar op moeten wachten…”

Helaas is publiek zaterdag 3 oktober niet toegestaan, maar kan de wedstrijd wel gevolg worden middels livestreams op de Facebook-pagina van de rally en de live uitslagen zijn te vinden op de site van Rally Results. De start is rond 11.30u en de finish staat rond 16.30u gepland.

Uiteraard blijft u ook via onze Facebookpagina en ons Instagram-account op de hoogte!

bron: Ruud Middel Rally Team

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com