RallyNieuws
Ruud Middel & Bart Stax - Fiat Grande Punto Abarth R3D - Visual Art Rally 2019
Ruud Middel & Bart Stax - Fiat Grande Punto Abarth R3D - Visual Art Rally 2019

Ruud Middel Rally Team klaar voor ELE Rally

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei wordt voor de 55e keer de ELE Rally georganiseerd. Met klassementsproeven in onder andere Son, Sint-Oedenrode en Wintelre met recht de thuiswedstrijd voor het Ruud Middel Rally Team.

Testen

Na een goed verlopen Circuit Short Rally en een zeer geslaagde Visual Art Rally is het team begin deze maand naar Emmer-Compascuum afgereisd om daar op Test Track Thedinga de laatste puntje op de ‘i’ te zetten. Ruud: “Samen met enkele andere teams hadden we dit circuit afgehuurd om enkele afstellingen aan de Fiat Grande Punto uit te proberen en kilometers te maken voorafgaand aan de ELE Rally”. Zaken als bandenspanning, schokdemperafstelling en wagenhoogte konden op dit afgesloten circuit uitgeprobeerd worden. Al met al een leerzame en geslaagde dag zodat het team nu optimaal voorbereid aan de start staat.

Vertrouwen

Ruud nogmaals: “Dit wordt het derde jaar dat we met de Grande Punto Abarth aan de start van onze thuisrally staan. In 2017 vielen we na 14 proeven uit met koelingsproblemen en vorig jaar moesten we de auto noodgedwongen na één proef al aan de kant zetten. Dit jaar is de voorbereiding 100% geweest en hebben we met het hele team hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. Drie keer is scheepsrecht en ik heb het volste vertrouwen dat we deze keer met succes de finish halen”.

Uitrijden

Ondanks dat Ruud een gedeeld negende en Bart zelfs een achtste plek in het Nederlands kampioenschap te verdedigen heeft, is het doel simpel: uitrijden. “In Barneveld hebben we als team een goede prestatie neergezet door als 18e te finishen. De ELE is niet alleen een stuk langer, maar ook een paar tandjes zwaarder. Als we de eindstreep halen, komt het resultaat vanzelf” aldus Bart.

Ruud en Bart zullen vrijdag naar verwachting rond 19.30u vanuit het centrum van Son mogen vertrekken voor de 16 klassementsproeven die voor maar liefst 20% uit onverharde ondergrond bestaat.

Uiteraard blijft u ook tijdens de wedstrijd op de hoogte via onze  Facebookpagina en  Instagramaccount!

bron: PB Ruud Middel Rally Team

Plaats reactie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com