RallyNieuws
Ruud Middel - Fiat Grande Punto Abarth R3D
Ruud Middel - Fiat Grande Punto Abarth R3D

Ruud Middel Rally Team van start in Kasterlee

Kasterlee

Het Ruud Middel Rally Team zal aanstaande zondag 26 augustus deelnemen aan de Short Rally van Kasterlee, net over de grens in België. Dit maal neemt zus Simone naast Ruud plaats in de Fiat Grande Punto R3D Abarth.

Verstuivers

Het was lange tijd onzeker of de start, van deze acht proeven tellende wedstrijd, gehaald kon worden. Na de vroege uitvalbeurt tijdens de ELE Rally bleken vier verstuivers defect te zijn. Om geen risico te nemen werd het het beste geacht om zowel verstuivers, hoge- en lagedrukpomp en druksensoren te vervangen. Gelukkig bleek dit door veel hulp haalbaar en heeft het team hard gewerkt om alles op tijd te vervangen.

Slijtage

Ruud: “Waarom alle vier de verstuivers zo plotseling en tevens tegelijk kapot gegaan zijn, is niet helemaal duidelijk. De hogedrukpomp vertoonde sporen van slijtage, dus wellicht is er vijlsel bij de verstuivers gekomen. Vandaar dat we nu alle componenten vernieuwd hebben”.

Doel

De snelle Grande Punto diesel moet het 26 augustus in het 90 teams tellende deelnemersveld onder andere opnemen tegen een Toyota Yaris, diverse Renault Clio’s, Opel Astra’s en een Ford Focus. “Ons doel is om probleemloos de eindstreep te halen, daar aangekomen gaan we pas naar de tijden kijken,” aldus Ruud.

Serviceterrein

De eerste deelnemers starten zondag om 09.00 uur vanaf Straaleind in Kasterlee en finishen rond 17.00 uur na acht klassementsproeven op dezelfde locatie. De Short Rally bestaat uit twee verschillende klassementsproeven, waarvan één direct aan het serviceterrein gelegen is.

Tot de 26e en tot dan blijft u uiteraard op hoogte via www.ruudmiddelrallyteam.nl, de Facebookpagina en ons Instagram account!

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com