RallyNieuws
Ruud Middel - Fiat Grande Punto Abarth
Ruud Middel - Fiat Grande Punto Abarth

Ruud Middel Rallyteam zet traditie voort in Shortrally Kasterlee

Vorig jaar konden we er door omstandigheden niet bij zijn, maar deze keer staat het Ruud Middel Rally Team ‘gewoon’ weer op de inschrijvingslijst van de Shortrally Kasterlee.

Deceptie

Na de deceptie van het uitvallen tijdens de ELE Rally is allereerst de schade aan de Fiat Grande Punto Abarth in kaart gebracht. Ruud: “Al snel bleek dat mijn foutje grote materiële schade veroorzaakt had. Remschijf, remklauw, fuseestuk, draagarm, aandrijfas… werkelijk alles van de ophanging aan de linker voorzijde diende vervangen te worden.”

Inzet

Helaas bleek het geen kwestie van bestellen en monteren te zijn. Zo diende bijvoorbeeld het middenstuk van de remschijf opnieuw ontworpen en speciaal vervaardigd te worden. De snelle diesel staat er, dankzij de inzet van monteurs Arno, Boy en Dave, echter weer als nieuw bij en is net op tijd klaar voor de wedstrijd in Kasterlee, België, op zondag 25 augustus!

Traditie

Traditiegetrouw rijdt Ruud deze acht klassementsproeven tellende rally samen met zus Simone. In 2014 stonden zij voor het eerst samen aan de start en in 2016 wisten broer en zus zelfs de klasse te winnen, toen nog met de gele Seicento.

Concurrentie

Dit jaar bestaat de concurrentie in klasse 3G uit onder meer enkele Renault Clio’s, een Opel Astra en Peugeot 206. Het parcours gaat over twee verschillende proeven die ieder vier maal verreden worden. Het serviceterrein is gelegen aan het Straaleind 10 te Kasterlee. Zondag zullen de eerste equipes om 09.00 uur van start gaan en tegen 17.00 uur worden de eerste teams weer aan de finish verwacht. Simone: “Dit wordt de derde keer dat we samen in Kasterlee gaan rijden. Driemaal is scheepsrecht, dus ik vertrouw erop dat het een mooie rally gaat worden!”.

Alle verrichtingen zijn uiteraard via de Facebook-pagina en ons Instagram-account te volgen.

bron: Ruud Middel Rally Team

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com