RallyNieuws
Bart Luijbregts - Voorzitter KNAF/BSR
Bart Luijbregts - Voorzitter KNAF/BSR

Hetzelfde schip, een nieuwe stuurman

Sinds enkele weken kent het KNAF/BSR een nieuwe voorzitter in de persoon van Bart Luijbregts. Hij neemt het stokje over van de ad interim voorzitter Rob van Bergen, die tijdens de stemming over het voorzitterschap, zijn meerdere in Bart moest erkennen. Genoeg reden voor RallyNieuws om met de kersverse voorzitter in gesprek te gaan.

Eurocircuit

Bart Luijbregts heeft een indrukwekkend sport-cv op zijn naam staan. In 1969 begon hij zijn sportieve carrière als rijder en navigator, om in de jaren daarna diverse bestuurlijke functies op (inter-) nationaal niveau in de rally en rallycross te hebben uitgeoefend. Tevens was hij betrokken bij de organisatie van de Dakar Pre-Proloog op het Eurocircuit Valkenswaard, alwaar hij in 1979 al verantwoordelijk was voor de pers zaken en later voorzitter werd van de Stichting Eurocircuit Valkenswaard.

Rallycross

Ondanks zijn jarenlange verblijf in het buitenland en zijn werkzaamheden voor o.a. de Rallycross Challenge Europe, heeft hij toch altijd een zwak gehouden voor de Nederlandse Rallysport. Dat deze sport in Nederland tanende is, gaat hem dan ook zeer aan het hart. Nadat Bart gevraagd was of hij zich kandidaat wilde stellen als voorzitter van het Bestuur Sectie Rally van de KNAF, heeft hij dan ook niet lang hoeven nadenken. Hij werd met overgrote meerderheid van stemmen gekozen en daaropvolgend legde Bart zijn taken en functies in de Rallycross Challenge Europe neer, om zich volledig te wijden aan de Nederlandse rallysport.

Storm

“Er is de afgelopen periode een flinke storm door het Nederlands rallylandschap gegaan,” zegt Bart. “Daarbij zijn veel bomen geveld, ook goede,” doelend op het vertrek van een aantal mensen uit het bestuur van o.a. het BSR. “We zullen ons moeten hergroeperen en in alle opzichten hard moeten werken, in álle geledingen van de sport, om de Nederlandse rallysport er weer bovenop te krijgen. Het meerjarenbeleidsplan, dat mijn voorganger heeft geschreven, geeft nauwkeurig de pijn- en aandachtspunten aan. Ik zal dat plan dan ook niet uit het oog verliezen tijdens mijn invulling van het voorzitterschap,” vervolgt de nieuwe voorzitter.

Promotie

Tijdens de GTC Rally maakte de KNAF actief promotie voor de rallysport door met promotieteams op publiekspunten aanwezig te zijn. “Er wordt op dit moment geëvalueerd wat het effect van die campagne was en hoe groot de spreiding over Nederland hiervan was. Het is dan ook prachtig te zien dat onlangs een grote groep mensen is geslaagd voor hun rallylicentie! Dat laat zien dat er de sport nog steeds leeft.”

Cup

Ook de komst van een cup als de nieuwe 206 Rally Cup juicht Bart zeer toe. “Een betaalbare auto die ook buiten de cup gebruikt kan worden, vanwege zijn FIA homologatie. Neemt niet weg dat de rallysport een dure sport is, want met een auto alleen ben je er niet. Zaken als de helm, het HANS-systeem, de overall en de service faciliteiten kosten nog steeds veel geld.” Toch ziet hij een dergelijke cup als een mooie en relatief voordelige manier om nieuwe rijders aan te trekken.

2018

“Ik ben nog maar net tot voorzitter gekozen,” zegt Bart. “Te laat om voor het seizoen 2017 nog veel te kunnen veranderen. Daarvoor is de tijd te kort en er ligt al veel vast. Ik ga me dus voornamelijk richten op 2018 en daarna. Ik ben inmiddels gepensioneerd, alhoewel ik me nog wel een paar uur per week voor het bedrijf inzet. De overige tijd kan ik mooi gebruiken om te werken aan de toekomst van de sport. Een aantal punten zijn bijvoorbeeld de huidige klasse-indeling en daarmee ook het veelbesproken voortbestaan van de klasse S21,” besluit de nieuwe voorzitter van het BSR.

Met zijn toewijding; zijn indrukwekkend sport-cv en zijn bestuurlijke- en leidinggevende kwaliteiten, lijken alle ingrediënten aanwezig om het tij te keren en de op drift geraakte rallysport weer op de juiste koers te krijgen.

Lees ook:
Kan de Nederlandse rallysport nog worden gereanimeerd?

Plaats reactie

1 reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com