RallyNieuws
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier

Sébastien Ogier wil nog niet met pensioen

Het heeft langer geduurd dan verwacht maar het einde van de stoelendans, populair het Silly Season genoemd, lijkt ten einde. Nog niets is officieel bevestigd maar tijdens de persconferentie, voorafgaand aan de Rally Australia, heeft Sébastien Ogier laten doorschemeren zichzelf nog te jong te vinden om met pensioen te gaan.

Pensioen

De Fransman had eerder deze week al laten vallen niet op de aanbieding van Citroën Sport in te willen gaan en ook het pensioen, ondanks dat hij binnenkort vader wordt, bleek geen optie. “Als ik in het WRC blijf, dan is het met M-Sport,” viel uit zijn mond op te tekenen. De keuze lijkt dus definitief gemaakt te zijn. Niets is echter nog officieel bevestigd. Ook de speculaties dat Ford als constructeur terug keert groeien met de dag. Ford Motorsport heeft zich uit het World Rally Cross teruggetrokken. Dat voedt de geruchten dat Ford zich opnieuw bij M-Sport zal aansluiten als constructeur. Met de constructeurstitel op zak en de titel bij de rijders, kan Ford dit succes gelijk ten volle benutten.

Cheque

Bij Citroën Sport had Yves Maton een blanco cheque gekregen om Ogier binnen te kunnen hengelen. Dat is dus niet gelukt. Daar lijkt dan ook de bezetting met Kris Meeke, Stéphane Lefebvre en Craig Breen voor het komende seizoen zeker. Omdat Citroën Sport haar zinnen op Ogier had gezet, hebben ze Andreas Mikkelsen laten vertrekken, ondanks dat hij goede resultaten scoorde in de geheel nieuw ontwikkelde C3 WRC. Daarnaast is de kans groot dat Sébastien Loeb incidenteel een wedstrijd zal mee pakken. Zijn primaire doel is vooralsnog de Dakar Rally met Peugeot Sport. Voor dit andere lid van de PSA Groep zal het de laatste deelname aan de Dakar zijn.

Aanbieding

Bij M-Sport leek men een dreamteam in handen te hebben. Ott Tänak die had aangegeven niet geïnteresseerd te zijn in de aanbieding van het Toyota Gazoo Racing WRC team. Bij M-Sport had hij immers alles wat hij nodig had om succes te hebben. Amper twee weken later kwam echter het bericht dat hij toch was ingegaan op het (verbeterde?) bod van het team van Tommi Mäkinen. Daar moest dan Juho Hänninen het veld ruimen. Tänak zal waarschijnlijk Jarri-Matti Latvala moeten opjagen, aangezien het voor hem waarschijnlijk in 2018 de laatste kans zal zijn op een wereldtitel.

Managen

De lege plaats die Ott Tänak achterlaat zal waarschijnlijk worden ingevuld door Elfyn Evans. Een jonge rijder die na zijn eerste seizoen in het WRC teruggezet werd naar het WRC2 programma. Dit jaar rijdt hij in de Ford Fiesta WRC van het DMACK Typre World Rally Team. Evans won in nota bene zijn thuiswedstrijd, Rally Wales GB, zijn eerste wedstrijd in het WRC. Dankzij het niet aflatende managen door zijn vader en ook Malcolm Wilson, wist Evans heel volwassen terug te komen dit jaar. Ook de naam van Teemu Suninen gonst als kandidaat voor het WRC team.

Team

Inmiddels heeft DMACK laten weten in 2018 niet meer als team deel te gaan nemen aan het WRC. Het bandenmerk zal wel in het WRC aanwezig blijven als officieel leverancier van banden. Voor Elfyn Evans betekent dit dat, wanneer hij geen zitje bij het fabrieksteam van M-Sport kan bemachtigen, de opties erg krap worden. De overige fabrieksteams zitten namelijk al vol.

Contract

Het is ook nog niet duidelijk wat er bij Hyundai gaat gebeuren. Daar hebben ze vier rijders onder contract en ze zullen in 2018 ‘slechts’ drie auto’s in gaan zetten. In principe rijden Andreas Mikkelsen en Thiery Neuville het volledige seizoen en zouden Dani Sordo en Hayden Paddon de derde auto moeten delen. Teambaas Michel Nandan heeft echter laten weten dat per wedstrijd gekeken zal worden welke drie rijders ingezet zullen worden. Dus ook Andreas en Thiery lopen het risico een wedstrijd te moeten missen. “Ons budget is niet toereikend om steeds vier auto’s in te zetten, dat zal slechts bij een klein aantal wedstrijden het geval zijn,” verteld Nandan. “Alle rijders hebben een contract waarin staat dat ze alle wedstrijden zullen rijden.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com