RallyNieuws
Ruud Middel & Bart Stax - Fiat Punto Grande Abarth - ELE Rally 2022
Ruud Middel & Bart Stax - Fiat Punto Grande Abarth - ELE Rally 2022

Seizoen 2023 eindelijk van start voor Ruud Middel Rally Team

Sinds onze laatste wedstrijd, het laatste weekend van augustus in het Belgische Kasterlee, is het helaas te lang stil gebleven. Enerzijds werd de eerste wedstrijd op de Nederlandse rallykalender vroegtijdig geannuleerd en anderzijds gaf Bart Stax, tijdens de traditionele nieuwjaarsborrel van het team, aan te willen stoppen als navigator.

Ruud en Bart hebben samen vier wedstrijden gereden waarbij een klassenoverwinning in de Visual Art Rally in 2019, een 19e klassering in de 2021 editie van de ELE Rally én vice Nederlands kampioen RC3 in 2019 als hoogtepunten gelden. Bart gaat zich als monteur aansluiten bij een ander team, dus zullen we hem in die rol hopelijk nog vaak tegenkomen!

Simone zal dit jaar, zoals inmiddels een traditie sinds 2014, zijn plaats innemen tijdens één Belgische wedstrijd. Voor enkele Nederlandse rally’s is het team, na een lange zoektocht, uitgekomen bij de 20 jaar jonge en gedreven Kimberly van der Aa. Zij zal haar debuut maken tijdens de ELE Rally! Hieronder stelt zij zich uitgebreid voor.

Kimberly van der Aa

“Samen met mijn vader, moeder en mijn zusje woon ik in Leunen, een kerkdorpje van Venray. Momenteel zit ik in het laatste jaar van het MBO op het Summa College in Helmond. Ik volg daar de opleiding tot Automotive Engineer. Deze opleiding heb ik gekozen omdat ik het leuk vind om lekker in de werkplaats te sleutelen (het liefst aan motoren) en verder bezig te zijn met de techniek in de Automotive branche. Bij deze opleiding had ik wel wat uitdaging met bijv. onderdelen intekenen op de computer en uitzoeken hoe iets werkt en in elkaar steekt! Hier heb ik veel geleerd maar laat mij maar lekker met mijn handjes bezig zijn in de werkplaats met het sleutelen aan motoren i.p.v. achter de computer te zitten.

Van baby af aan werd ik elke dag meegenomen naar de zaak van mijn oom en tante bij van Dijck MX Products/Racing Fuels in Venray. Hier ben ik van kleins af opgegroeid tussen de motors en onderdelen en ook al begonnen met helpen in de zaak en nu werk ik daar nog steeds één dag in de week met veel plezier. Verder ging ik vanaf dat ik 3 weken oud was elk weekend mee naar de motorcross waar mijn vader Nationale en Internationale motorcross wedstrijden reed. Dus ik groeide in een echte cross familie op. Toen ik 3 jaar oud was ben ik zelf begonnen met motorcrossen waarna ik op mijn 7e jaar mijn eerste wedstrijden ben gaan rijden. Mijn vader liet me ook vanaf deze tijd zelf mee de motor schoonmaken en klaarmaken voor de volgende wedstrijd, hier heb ik dus ook veel van geleerd op het gebied van sleutelen. De motorcross was mijn lust en mijn leven maar helaas kwam hier in 2021 abrupt een einde aan na een zware crash waar ik mijn rug op 3 plaatsen brak.

In die periode was ik net met mijn stage bezig bij Frank van Maturo Cars / MCC Rally in Veghel. Nadat ik weer zover herstelt was dat ik weer verder kon met mijn studie en werk heeft Frank mij een baan aangeboden voor alvast 1 dag in de week totdat ik mijn studie afgerond heb. Hier werd ik dan ook besmet met de Rallysport. Hier ging ik in de weekenden als er rally was mee om service te draaien.

Ik hou van lekker sporten maar tja al ging ik nog elke week naar de sportschool het gemis van de adrenaline en snelheid bleef… Op een dag zei Frank tegen mij ga jij maar je navigator cursus volgen, dan heb je een nieuwe uitdaging. Dit heb ik met beide handen aangepakt en behaald. Waarna ik in maart de vraag kreeg via Frank of ik bij Ruud in de auto wilde stappen als navigator. Dit vond ik superleuk en het kwam precies op het goede moment!

Ik heb heel veel zin om komend seizoen samen met Ruud van start te gaan in de Fiat Grande Punto R3D Abarth! Ik hoop er een gezellig seizoen van te maken met het gehele team. Ook wil ik mijn sponsors nog bedanken die dit voor mij mogelijk gemaakt hebben!”.

ELE Rally

De ELE Rally is dit jaar weer een twee daags evenement en wel op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni. De start en finish zullen, net als afgelopen jaren, plaatsvinden in het centrum van Son. Het serviceterrein bevindt zich op een nieuwe locatie in Veghel. Monteurs Arno, Boy en Dave hebben de lange winterperiode benut om de Domino’s Fiat Grande Punto Abarth helemaal ‘op punt’ te zetten. Ruud: “De auto is volledig nagezien, alle kwetsbare componenten zijn gereviseerd of vervangen en op diverse punten is de auto weer verbeterd ten opzichte van afgelopen jaar. De auto was al betrouwbaar en is nu nóg een stukje sneller”.

Ruud en Kimberly zijn volop in voorbereiding om zo goed mogelijk voorbereidt aan de start van onze thuiswedstrijd te staan. “Om je debuut als navigatrice te beginnen met de ELE Rally is redelijk pittig. De wedstrijd is lang met wisselende omstandigheden én een gedeelte wordt in het donker verreden. Maar door veel oefenen weet ik zeker dat we goed beslagen ten ijs komen” aldus Ruud.

Slalom

Ook dit jaar zal het team enkele malen deelnemen aan het Nederlands kampioenschap autoslalom, verreden op het Midlands Circuit in Lelystad. Tjakko zal de Fiat Cinquecento Trofeo naar een mooie klassering in klasse 6 voor verbeterde auto’s tot 999cc sturen.

Karting

Naast rally en autoslalom zijn de eerste stappen door het Ruud Middel Rally Team inmiddels ook in karting gezet. Vanwege haar leeftijd en lengte kan Anne (4 jaar) nog niet deelnemen aan wedstrijden, maar daar is het plezier tijdens de rondjes op het Circuit Landsard in Eindhoven niet

Bron: Ruud Middel Rally Team

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com