RallyNieuws

Seizoen gaat voor Rallysport Utrecht nu echt beginnen

Start

Rallysport Utrecht heeft al even mogen voorproeven, maar vanaf zaterdag 14 april gaat voor de beide equipes van het team het seizoen dan echt van start. Dan zullen de rijders Martin Menzing en Ernst Kranenburg beiden hun Opel Adam écht de sporen gaan geven. Plaats van handeling is de Visual Art Rally rondom Barneveld.

Enzo Knol

Tijdens de afgelopen Zuiderzeerally reden de Opel Adams ook al mee. Martin Menzing liet namens de organisatie VIP’s en andere genodigden kennismaken met de rallysport als X-auto. Eén van de gasten daarbij was YouTube vlogger Enzo Knol, die daarover weer een leuke vlog maakte. Teamgenoot Ernst Kranenburg reed de 0-auto en reed op snelheid als eerste over de klassementsproeven om zo het publiek te waarschuwen dat de wedstrijd daadwerkelijk ging beginnen. Naast hem zat zijn nieuwe navigator Wout de Klerk.

Zitpositie

Voor het team een mooie gelegenheid om beide auto’s onder wedstrijd- of bijna wedstrijdcondities te testen. De beide Adams hebben zich kranig geweerd. Toch moest er in de werkplaats nog wel het één en ander aangepast worden. Zo moest de zitpositie voor de mannen, gezien hun wat langere postuur, wat naar beneden worden bijgesteld. Dat betekende ook dat de stuurstand aangepast moest worden. “Om een echt goede zit in de Adam te krijgen, moest er ook een andere stoel in. Aangezien we ingeschreven staan in de Duitse ADAC Opel Rallye Cup, moeten we alles volgens exact omschreven reglementen uitvoeren. De stoelen die de Cup toestond waren voor mij niet geschikt en ik heb dan ook speciale toestemming moeten aanvragen en dat is gelukt; ik zit nu goed in de auto,” zegt Martin.

Prioriteit

Ernst zal genavigeerd worden door Peter van Teunenbroek, al jaren de vaste navigator van het team. Inmiddels heeft Peter ook zijn rijderslicentie op zak en reed reeds twee wedstrijden. Zijn prioriteit ligt echter bij het team van Rallysport Utrecht. Wout de Klerk heeft zijn eerste kilometers als navigator binnen het team achter de rug. In de Visual Art Rally zal hij zijn plaats in het team naast Martin Menzing gaan innemen. Voor beide mannen is het dan de eerste keer dat ze met elkaar rijden.

Opmaat

De Visual Art Rally geldt voor het team als een opmaat voor de eerste wedstrijd in de ADAC Opel Rallye Cup. De strijd rondom Barneveld gaat over drie klassementsproeven die elk drie keer worden verreden. De rally kent een totale lengte van 267,06 kilometer waarvan er 112,74 op snelheid worden afgelegd. Van de ondergrond is zo’n 90% onverhard. Het wedstrijdcentrum, het servicepark en het podium staan allemaal bij elkaar op het industrieterrein Harselaar bij Barneveld.

De start van de eerste klassementsproef is om ongeveer 12:29u, terwijl de winnaar om 19:22u op het finishpodium wordt terugverwacht. Ernst en Wout hebben startnummer 31 toegewezen gekregen en Martin en Peter rijden met startnummer 33 op de Opel Adam.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com