RallyNieuws
Piet van Hoof & Bram Coppens - Mitsubishi Lancer Evo IV - Short Rally Kasterlee 2017
Piet van Hoof & Bram Coppens - Mitsubishi Lancer Evo IV - Short Rally Kasterlee 2017

Short Rally Kasterlee eerste proef buiten West-Vlaanderen

Rallyseizoen

Het regionale rallyseizoen start eigenlijk met de rally van Staden, schreven we een paar weken geleden. Maar nu is het echt zover, want met de Short Rally van Kasterlee komen we voor de allereerste keer in dit VAS-rallyseizoen buiten de provincie West-Vlaanderen, en dat zal al een goede graadmeter zijn om het kampioenschap in te schatten.

Overgebleven

De enige overgebleven rallywedstrijd uit de provincie Antwerpen is inmiddels aan haar veertiende uitgave toe. Het parcours blijft ongewijzigd in vergelijking met de editie 2017. Op het programma staan vier rondes van elk twee klassementsproeven (Reties Heike en De Hese) met een totaal van 67 wedstrijdkilometers over typische Kempische plattelandswegen. Parcours, wedstrijdcentrum en servicezone zullen opnieuw dichter bij elkaar worden gebracht met de plaatsing van een centrale tent aan Straaleind te Kasterlee, net zoals vroeger dus!

Traditie

Het is in Kasterlee een traditie dat er een grote Nederlandse delegatie over de grens trekt. Zij hebben slechts één doel: winnen! Tot nu toe kon er zelfs nog geen enkele Belg de eigen rally in de Noorderkempen winnen… De deelnemerslijst tikt ondertussen de 93 inschrijvingen aan. Wij scrollen dan dadelijk naar beneden op de alfabetische lijst om daar de onvermijdelijke zegekandidaten aan te treffen. Onder de “V” van “Van Hoof”. Piet komt met de ondertussen gekende Mitsubishi Lancer Evo IV ex-Makinen en neefje Sander van Hoof met de goed geprepareerde Mitsubishi Lancer Evo X R4. Maar deze keer krijgen zij af te rekenen met de Hyundai i20 R5 van Martin Van Iersel en met het exemplaar van Bob De Jong! Het spel is dus vooraf niet gewonnen… De Belgen moeten hun hoop vestigen op Guino Kenis. Hij brengt immers zijn Mini John Works Cooper aan de start, een RRC (regional rally car), anders gezegd: een ietwat beknotte WRC van de vorige generatie. Afschrijven mag je hem zeker niet. Guino kent de streek, komt altijd gemotiveerd aan de start en we weten van de BMW-dealer dat de wagen in uitstekende vorm zal staan. Verder valt er nog Peter Bijvelds op, in een Fiesta R5. Puur op basis van het materiaal moet je met een R5 wagen altijd rekening houden. De outsider wordt Mats van den Brand, die met de BMW E30 M3 snoeihard kan gaan, dat weten we van de vorige edities!

Ereplaatsen

Er komen nog een resem aan krachtige wagens aan de start, die aanspraak kunnen maken op dichte ereplaatsen. Zoals de BMW E36 M3 van Johnny Louies of van Patrick Diels, de Porsche GT3 van Johan Dekens of exemplaren uit de vloot aan Lancer Evo zoals die van Antoine Van Ballegooien of Eddy Vandezande. Ook Tom Ceuppens in de BMW 130i zal voluit gaan. Copiloot Frank Werner strijdt hier immers om zijn voorsprong in het VAS-kampioenschap Divisie 3 te vergroten want diverse titelkandidaten staan hier niet aan de start! Binnen de regionale competitie zijn er enkele teams die broodnodige punten moeten pakken om de titelkansen levendig te houden. Denken we aan Eric Deprez, met pech in de slotfases van de Rally van Staden, toen de BMW in een veld belandde. In afwezigheid van vele West-Vlamingen als Steve Bécaert, Dennis Degroote en Angelo Delbaere kan hij gouden zaken doen in de tussenstand, als er tenminste geen pech tussen komt! Guy Dierckx wil punten voor de klasse 1A, Dick Lambrecht voor zijn titelstrijd met de Corsa in Divisie 5 Youngtimers, Franky Wallyn met de Opel Ascona en Koen Verhaeghe met de Escort MK1 willen hun kapitaal vergroten binnen de Divisie 4 Oldtimers. Er zullen interessepunten genoeg zijn in Kasterlee.

Zondag

Op zaterdag 25 augustus is er de technische en administratieve controle en de verkenningen. Op zondag 26 augustus vertrekt de eerste deelnemer aan de rally om 9u00. Rond 17u wordt de eerste deelnemer aan de finish verwacht.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com