RallyNieuws
Hans Weijs & Hans van Goor - Ford Fiesta R5 - Zuiderzeerally 2018
Hans Weijs & Hans van Goor - Ford Fiesta R5 - Zuiderzeerally 2018

Sijperda Zuiderzeerally 15 & 16 maart

De afgelopen jaren organiseerde de SANOP de Sijperda Zuiderzeerally als eendagsevenement, maar de organisatie is blij om te melden dat er een extra dag bij is gekomen. Dus noteer allen vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart in de agenda en kom een kijkje nemen bij dit unieke autosportevenement.

Vrijdagavond

De vrijdagavond bestaat uit twee proeven en de eerste proef start de rally in het oudste dorp van de Noordoostpolder: Marknesse. In samenwerking met een van onze sponsoren Hoevenberg is het gelukt om op het industrieterrein een mooie opener voor de rally te creeëren. De tweede klassementsproef zal van start gaan vlakbij Vollenhove.

Zaterdag

Op zaterdag staan er voor de Rally vijf verschillende klassementsproeven op het programma staan waarvan vier van de vijf proeven drie maal worden verreden. Er wordt gestart bij de Lindedijk, inmiddels een klassieker in dit evenement. Vanaf de Lindedijk gaan de deelnemers naar Oldemarkt. Deze proef is iets aangepast. Het is geen rondkoers meer en de finish is verplaatst. Na het afleggen van KP Oldemarkt gaan de deelnemers naar KP Basse. Deze proef gaf zoveel positieve reacties in 2018 dat de organisatie deze ongewijzigd heeft gelaten. Als afsluiter van de serie van proeven worden de deelnemers getest op hun alertheid bij KP Blankenham. Deze proef is de ‘dijkenproef’. Listige hobbels en bochten testen de deelnemers op en top. Na het afleggen van deze serie van vier proeven gaan de equipes naar het serviceterrein.

Paardenmarkt

Op de Paardenmarkt in het hartje van Emmeloord is het serviceterrein. Na het verrijden van een serie van klassementsproeven, of in rallytermen te spreken een boucle, gaan de rallyequipes naar het serviceterrein om daar hun wagens de benodigde servicebeurt te geven om weer van start te kunnen gaan aan de volgende boekel. Dit serviceterrein kunt u gratis betreden.

Nagelerweg

Traditioneel eindigt de Sijperda Zuiderzee Rally op de proef die gesitueerd is op en rondom de Nagelerweg in Emmeloord. Met de jump, het bochtige binnendeel en de mooie lange bochten in de Randweg een alom gewaardeerde proef en ook als toeschouwer fantastisch om te aanschouwen.

Entree

Voor het eerst geeft de SANOP geen Rally krant meer uit en worden er geen informatiepakketten meer verkocht. De proeven staan op onze website www.zuiderzeerally.nl en daar staat alle informatie die je nodig hebt om bij de proeven te komen. Eenmaal bij de proef aangekomen betaal je €5 per proef of je koopt een passe-partout voor €10 daarmee kun je elke proef bekijken. Je krijgt bij het betalen van de entree een overzichtskaart mee waar ook alle informatie op staat.

Social media

Volg ons op Social Media voor het laatste nieuws! Instagram, Facebook en Twitter. Op onze website www.zuiderzeerally.nl zijn tijdens het evenement de tijden live te volgen van de deelnemers.

Plaats reactie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com