RallyNieuws
Volkswagen Polo R WRC

Spannende tijden voor Volkswagen in Spanje

Met het kampioenschap voor de constructeurs op zak reist het team van Volkswagen Motorsport af naar de Spaanse Costa Dorada. Daar zal komend weekend de Rally van Spanje worden verreden op de wegen rondom de toeristische kustplaats Salou. Het is de voorlaatste wedstrijd op de WRC kalender van 2014.

In de ene Volkswagen Polo R WRC zit regerend wereldkampioen Sébastien Ogier die zijn titel dit jaar hoopt te prolongeren, terwijl in de tweede Polo R WRC zijn directe uitdager Jari-Matti Latvala zit. Als Ogier en zijn navigator Julien Ingrassia één punt meer behalen dan het duo Jari-Matti Latvala en Miika Anttila, dan zijn Ogier en Ingrassia voor de tweede achtereenvolgende keer wereldkampioen. Als Latvala vóór Ogier weet te eindigen, dan zal bij de laatste wedstrijd in Wales om de wereldtitel gevochten moeten worden.

In deze strijd kunnen Andreas Mikkelsen en zijn navigator Ola Fløene, ook nog een rol gaan spelen. Als hij vóór Ogier weet te eindigen zou dat de kansen op een kampioenschap voor Latvala vergroten. Mikkelsen, rijdend in het Volkswagen Motorsport II team heeft echter maar één doel voor ogen: er vol voor gaan en in een alles of niets poging hun eerste overwinning in het WRC behalen.

Latvala die vaak op kritieke momenten kleine foutjes met grote gevolgen maakte, had, zo zei hij zelf, het debacle in Duitsland als leermoment nodig om in Frankrijk te kunnen winnen. Daarnaast heeft hij vele onboard beelden van o.a. Sébastien Loeb bestudeerd. Door deze winst, en geholpen door het uitvallen van Ogier, maakt hij nog steeds kans op de wereldtitel.

Volkswagen bezet de eerste drie plaatsen in het eindklassement. De mogelijkheid bestaat dat het kampioenschap dus een volledig Volkswagen feestje gaat worden. De theoretische kans bestaat, dat wanneer de Volkswagenrijders het in Spanje en in Wales volledig laten afweten, Hirvonen bij winst in beide wedstrijden nog voldoende punten zou kunnen halen en de derde plaats in het kampioenschap overneemt van het Noorse duo.

Het team van Volkswagen Motorsport kan in Spanje ook een record op haar naam bijschrijven, mits één van de teams wint. Zij hebben dan de meeste overwinningen in één seizoen op hun naam staan. Een record dat nu nog in handen is van Citroën die dat in 2005 en 2008 deed. Daarmee toont het team haar dominantie in het WRC aan sinds de entree in het kampioenschap in Monte Carlo in 2013.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com