Site pictogram RallyNieuws

Sportman en Sportvrouw van 2013

Dat niet alleen turners en wielrenners sportman of – vrouw kunnen worden is de afgelopen weken maar weer eens bewezen. Maar liefst drie mensen uit de rally sport zijn de afgelopen weken genoemd tot sportman of sportvrouw van 2013.

Afgelopen zaterdag werd in Zeewolde Ruurd Ochse tot sportman van het jaar gekroond. Ruurd werd in 2013 kampioen in het Account Software Short Rally Kampioenschap met zijn Honda Civic R3. Volgens de jury waren het de aansprekende resultaten in dit kampioenschap die hem de titel van sportman van het jaar opgeleverd hebben.

Diezelfde avond werd ook, eveneens uit Zeewolde afkomstig, Joyce Ruiter als sportvrouw in een speciale categorie gekroond. Zij navigeerde in het seizoen 2013 bij Jacco Hartog in de Opel Astra GSI. Samen behaalden ze de overwinning in het Rallyclinic Nederlands Rally Kampioenschap 2013 in de categorie H15. Daarmee is ze de jongste Nederlands Rallykampioen ooit.

Eerder al werd in Borne Dennis Kuipers tijdens het 18e Bornse Sportgala tot Sportman van het jaar uitgeroepen. Een titel die ook in 2012 al aan Dennis ten deel viel. Dennis nam het dit jaar op tegen motorsporter Joris Lentfert.

Tekst: Edwin Hengelman
Foto: Edwin Hengelman

Mobiele versie afsluiten