RallyNieuws
Mats van den Brand & Eddy Smeets - BMW M3 - GTC Rally 2018
Mats van den Brand & Eddy Smeets - BMW M3 - GTC Rally 2018

Sterk optreden Mats van den Brand strandt voor De Hel

Balen

Het mag de laatste wedstrijden niet zijn voor Mats van den Brand & Eddy Smeets… Ze waren weeral erg sterk bezig in de GTC Rally, aan de leiding in de M-Cup en P7 algemeen, toen ze met technische problemen moesten opgeven. Het Nederlands-Belgische duo zit er behoorlijk van te balen maar is vastbesloten om in de Omloop van Vlaanderen opnieuw de draad op te pikken. De tweede MATS-M3 E30 liet wel een mooi resultaat optekenen.

Mats van den Brand

“Alles liep gesmeerd in de GTC Rally. We namen tot en met KP 7 àlle scratch-tijden in de M-Cup voor onze rekening en stonden op een mooie zevende plaats algemeen. En het mooiste moest nog komen… de Nacht van Achtmaal. Eddy en ik hadden zo’n zin om nog eens lekker te knallen in het donker. Op die manier wilden we onze top 10 plaats en winst in de M-Cup verzekeren. Helaas was het net voor de eerste keer De Hel, nog in het licht, al afgelopen toen de versnellingsbak nukkig begon te doen. Van een opgave door een technisch euvel baal ik nog meer van dan van bijvoorbeeld een eigen fout. Bovendien begrijp ik het niet bij omdat deze bak amper 90 wedstrijdkilometer reed! Het tij mag stilaan wel keren na opgaves in de ELE Rally, Ypres Historic en nu de GTC Rally. Naast het feit dat we weer sterk voor de dag kwamen tot de opgave, ben ik ook tevreden dat onze tweede M3, met Stijn van Bree & Sander van Barschot, wel de finish kon halen op een mooie P13.”

Eddy Smeets

“Het is de laatste wedstrijden steeds hetzelfde liedje. Mats en ik laten ons zeer positief opmerken maar kunnen dat niet verzilveren naar een mooi resultaat. Daar zijn we allebei niet goed van en ‘Vier op een rij’ wil ik er niet van maken. In de Omloop van Vlaanderen gaan we opnieuw voluit voor de winst. Het wordt de eerste keer Roeselare voor Mats maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed komt. Na deze opgave moet Mats nog twee keer goed scoren om de M-Cup 2018 te winnen. Voor mij wordt de titel bij de co-piloten na deze opgave en de position switch in de Sezoensrally wellicht moeilijk maar als Mats de titel zou halen, wordt die toch met het hele team gevierd.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com